City-lehdessä ennakkoluulojen ilotulitusta

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 7

Seta-foorumilta luettua:

Uusimmassa City-lehdessä (12/2007) on Asko S. Oksan kolumni, aiheena kaikkialla pursuileva seksuaalisuus. Kolumnisti on ryhtynyt tarkkailemaan ympäristöään. Jos verhot ovat jääneet auki, voi joutua puoli tuntia seuraamaan naapurin lemmentouhuja. Puolen tunnin ajomatkan päässä on puisto, jossa teinitytöt esittelevät sääriään ja miehustaansa. Kolumnistilla on kokemusta myös kiikarilla tarkkailusta. Jos seuraa kiikarilla vastapäisiä taloja viikon, joutuu sietämään vaikka mitä.

Kolumnistin mukaan tämä seksuaalisuuden ylenpalttisuus johtaa erilaisten seksuaalisuuden muotojen hyväksyttävyyden lisääntymiseen. Syy-seuraus-suhde on selkeä: homoseksuaalisuus on yhä ylenpalttisempaa. Hän sanoo edustavansa homojen adoptioasiassa tervettä järkeä. Perheessä tulee olla isä ja äiti. Muuten lapsi ei erota poikkeavaa perhettä normaalista. ”Sopii kysyä, kuinka moni lapsi viidentoista vuoden kuluttua edes tietää elävänsä perheessä, josta puuttuu roolimalli”. (Kommentti: Mitähän tuokin mahtaa tarkoittaa? Hyvä vai paha asia?)

Kolumnisti väittää ettei hän ole ennakkoluuloinen ja että hänen ennakkoluulonsa ovat perusteltuja. Näistä asioista hänen mukaansa pitäisi uskaltaa puhua ennakkoluulottomasti. Hän kaipaa sivistynyttä keskustelua asiasta.

7 kommenttia

Tuo oli hauska juttu. Kirjoittaja kuvailee itseään varsinaisena tirkistelijänä, siis yhteen vähemmistöön kuuluvana, ja tuomitsee sitten muita.

Ironia on vaikea laji. Aina on osa porukkaa, joka ei ymmärrä ja lähtee jolkuttamaan juuri siihen suuntaan, mihin kirjoittaja halusikin. Toisaalta ei mielestäni ole reilua mennä paljastamaan heti kättelyssä jutun todellista ideaa.

Tuo Rikkinäinen puhelin -periaate on muuten aika hyvä malli. Olin minäkin jo aikeissa ruveta sättimään eheyttäjiä. Onneksi linkki varsinaiseen juttuun ilmestyi pikaisesti. Uutisten kanssa on hieman samoin. Tarina voi muuttua matkalla melkoisestikin ja jopa alkuperäinenkin uutinen voi olla puppua. Tulee mieleeni joskus vuoden takaa verkossa kierrellyt juttu julkkiksen kuolemasta. Se oli täysin perätön, mutta kirjoitettu niin vakuuttavasti, että siihen tartuttiin taustoja tarkistamatta.