Jari Sillanpään piinaviikko

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 60
Berliinin huumetilanne oli luentoaiheena Helsingissä vuoden 2017 Priden aikaan. Berliinin Kitkat-club on hedonistisen Berliinin yksi symboli.

Jari Sillanpää on kahdesti jäänyt kiinni huumeista. Viikonloppuna hän palasi Thaimaasta ja istui pari päivää pidätettynä. Kiirastorstaina hän esiintyi Enbusken haastattelussa tv:ssä. Ei hyvältä näyttänyt.

Jari Sillanpää ei koskaan ole erityisesti ollut mikään hlbtiq-ihmisten lellilapsi tai erityissuosikki, mutta hänen kaapista tuloaan on seurattu kiinnostuneina ja toivottu hänelle kaikkea hyvää. Hän on tuonut oman panoksensa homoja koskevaan keskusteluun ja vapautumiseen. Todelliset Sillanpää-fanit ovat kuitenkin muualla.

Tv-haastattelussa hän oli pelottavan sekava (löytyy Mtv3:n verkkosivulta). Helsingin Sanomien kommentissa pantiin merkille, että hän ”röyhkeästi” puhui vain itsestään. Tarkoitus ei ole lopettaa ja koko asia on hänen yksityisasiansa. Katri-Helena on monien muiden tavoin lähettänyt pyynnön: "Jari-kulta, mene hoitoon".

Erikoista on ollut, että Jarin viime vuosina hankkima metamfetamiini on mennyt omaan käyttöön ja kutsuilla sitä on tarjottu vieraille. ”Otatko jotain juomaa tai kenties metamfetamiinia?” (kuvitteellinen kohtaus kotijuhlista). Tuli vaikutelma, että käyttö ei ole enää makuuhuoneen chemseksi-käyttöä vaan metamfetamiini on laajentunut kaikenlaiseen mielialojen säätelyyn. Silloin ihmisen uskottavuus joutuu koetukselle. Moni ihmetteli Jarin outoa käytöstä mm. kirjamessuilla, kun hänen omaelämäkertansa oli esillä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toinen ihmetystä herättävä asia on, että hän ystävänsä kanssa on lomaillut Thaimaassa ja käyttänyt huumetta. Vuosien mittaan on ollut uutisia Thaimaan ja muiden Itä-Aasian maiden rankoista huumetuomioista, joita on jaettu myös turisteille.

Onko metamfetamiini arkipäiväistynyt niin, että se kuuluu jokaisen homon nautintoaineisiin? Sellaisen kuvan sai viime kesänä, kun Helsinki Priden aikaan helsinkiläisessä yökerhossa järjestettiin Berliinin huumetilannetta ja klubikulttuuria käsittelevä esitelmätilaisuus. Luennoitsijat olivat asiantuntijoita Berliinin homoelämästä. Yleisvaikutelma oli, että luennossa painopiste oli siinä, miten turvallisesti voisi nauttia huumeista. Mitä aineita saa yhdistää ja miten. Esitelmässä oli paljon tärkeää tietoa, mutta siinä ”arkipäiväistettiin” huumeiden käyttö. Ranneliikkeessä oli tarkoitus käsitellä tilaisuuden antia, mutta se juttu jäi tekemättä tämän ”arkipäiväistämisen” takia.

60 kommenttia

"Onko metamfetamiini arkipäiväistynyt niin, että se kuuluu jokaisen homon nautintoaineisiin?"

Ei ole.

"Yleisvaikutelma oli, että luennossa painopiste oli siinä, miten turvallisesti voisi nauttia huumeista. Mitä aineita saa yhdistää ja miten. Esitelmässä oli paljon tärkeää tietoa, mutta siinä ”arkipäiväistettiin” huumeiden käyttö."

En ollut luennolla, mutta toivon että olisin ollut tämän luettuani. Asiallisen tiedon levittäminen ilman demonisointia on pelkästään positiivista.

"Ranneliikkeessä oli tarkoitus käsitellä tilaisuuden antia, mutta se juttu jäi tekemättä tämän ”arkipäiväistämisen” takia."

Ikävää...
vaeltaja2006: ”Onko metamfetamiini arkipäiväistynyt niin, että se kuuluu jokaisen homon nautintoaineisiin?”

Ei vielä, koska täällä tullaan vähän jälkijunassa. Normaalistihan kun homo tai homopariskunta tapaavat tuttaviaan, katsellaan pornoa, impataan ehkä poppee ja kenties imutellaan tai runkkaillaan jne. - onko muitakin syitä tavata? Kun taas heterot vastaavissa tilanteissa nauttivat pullakahvit ja rupattelevat iloisesti, samalla ehkä telkkua katsellen. Karkeasti yleistäen tässä on homojen ja heteroiden välinen eroavaisuus suhteessa seksuaalisuuteen.

Heterot ovat vapaita suhteessa seksuaaliseen identiteettinsä, eli se on asia joka ei dominoi käyttäytymistä. Homojen elämä on kovin seksi- ja seksuaali-suuntautunutta. Karmeinta tässä on se, että nimenomaan homot kuvittelevat olevana vapaampia kuin heterot suhteessa seksuaalisuuteen. Kysynpähän taas kerran - mitä on vapaus? Ja mitä on orjuus?

Homot on erilaisia kuin heterot, vaikka täällä jaksetaan jankuttaa, että vain suuntaus on erilainen, mutta muuten ollaan ihan samanlaisia. Se on ihan puppua.

Homotutka ja poseeraus on aina päällä - miltäköhän mä näytän - katseleekohan mua kukaan?

Siunattua pääsiäistä kaikille ;)