Huonosti valmisteltu kirjallinen kysymys

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 4
Kuva Youtubesta ja maineikkaasta Sheriffi-elokuvasta (1952). Virka-asioissa ollaan.

Kansanedustajat Hakkarainen ja Niikko jättivät kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle Tom of Finland -aiheisista postimerkeistä. He kiinnittivät huomion koppalakkiin ja kokardiin. Postimerkissä nähtiin natsien koppalakki ja daavidintähti.

Kirjallinen kysymys on huonosti valmisteltu. Kun Nykypäivä julkaisi uutisen eduskuntakyselystä, kommenteissa heti muistutettiin Kalifornian poliisien virkamerkkien yhdennäköisyydestä. Monet bloggaajat ovat kuvin esitelleet eroja ja samanlaisuuksia. Natsien koppalakki on rakenteeltaan selvästi erilainen kuin Tomin ”rennompi” koppalakki. Tomin koppalakin kokardissa on vanha metallinen poliisimerkki. Jo vanhoista lännen elokuvista näkyi, miten sheriffi joutui virka-asioissa kantamaan virkamerkkiä. Daavidintähti muodostuu kahdesta päällekkäisestä kolmiosta.

Kirjallinen kysymys on kansanedustajan osoittama kirjallinen selvityspyyntö ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta. Vastaava ministeri on luultavasti Pekka Haavisto, valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri. Itella siirrettiin seitsemän vuotta sitten pois liikenne- ja viestintäministeriön ohjauksesta. Ministerin tulee vastata kirjalliseen kysymykseen kirjallisesti viimeistään 21 päivän kuluessa kysymyksen toimittamisesta valtioneuvostoon.

SS-upseerin ja Tomin koppalakki

*

USA:n poliisin virkamerkki Wikipedian mukaan
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Hakkaraista pännii ihan hirmuisesti se, etteivät muutaman viikko takaperin uutisoidut kännykkäkamera-selfie-kuvat hänen pippelistään ole päässeet postimerkkeihin. Niistä varmaan puuttuu sitä jotain olennaista.

Nettikommenteissa perätään esineellistävän heteroseksuaalisen postimerkin julkaisemista, mutta semmoinen julkaistiin ainakin jo 8 vuotta sitten, Akseli Galen-Kalenan taulusta

http://1.bp.blogspot.com/_cuI0wVV5hNs/S9prqILY3II/AAAAAAAADS0/iQ9g9uOGcPQ/s1600/vappu+022.JPG

Samoin netissä kaipaillaan myös lesbo-aiheista postimerkkiäkin.
Sellainenkin on kylläkin jo julkaistu ja myynnissäkin parasta aikaa

http://img.yle.fi/uutiset/hame/article6885196.ece/ALTERNATES/w960/tove+jansson_merkki2.jpg

Kommenttia muokattu: 23.04.2014 klo 19:32