USA asettui kuolemanrangaistusten puolelle YK:n ihmisoikeusneuvostossa (juttukommentit)

Putinstanilta en odottanut muuta, pommimiesmaista puhumattakaan, mutta kylläpä tämä USA:kin alkaa olemaan "hieno" maa republikaanien käsissä.
  • 2 / 3
  • Diplomaatti
  • 4.10.2017 15:23
"Kansainvälinen hlbtiq-järjestöjen katto-organisaatio ILGA kertoo, että Egypti, Venäjä ja Saudi-Arabia yrittivät vesittää ihmisoikeusneuvoston päätöslauselman ja siinä taustatukea antoi USA."

Tässä tuskin on kyse siitä, että USA haluaisi kuolemanrangaistuksen homoudesta, vaan ulkopolitiikasta.

Saudi-Arabia on USA:n liittolainen Lähi-idässä ja suhteet ovat tiiviit mm. suurilla asekaupoilla, terrorismin torjunnalla jne. Arvelen, että USA ei viitsinyt vesittää kauppa- ja diplomaattisia suhteita äänestämällä saudeja vastaan kun YK:n lauselma joka tapauksessa menisi läpi.

Tämä on valitettava realismi mitä tulee ulkopolitiikkaan. Aina ei voi tehdä moraalisesti oikeaa valintaa vaan on luovittava huonojen vaihtoehtojen välillä.
  • 3 / 3
  • human
  • 5.10.2017 1:17
Tarkemmin ottaen tuo äänestys koski vaatimusta kieltää kuolemanrangaistus, kun syytetty
- on "älyllisesti kehtiysvammainen",
- alle 18-vuotias "rikoksen" tekohetkellä,
- raskaana oleva nainen,
- on ottanut avioeron,
- luopunut uskonnostaan,
- on arvostellut uskontoaan "jumalanpilkkana"
- samansukupuolisessa suhteessa tai rakastellut samansukupuolisesti

Eli äänestys oli tuosta koko "paketista". Voi miettiä että mitä noista vastaan Usa, Japani olivat äänestäessään tuota vastaan. Vastaan äänestäneistähän Botswana lukeutuu ns. kristillistettyihin maihin. islamilaisilla maissa, jotka käyttävät kuolemanrangaistusta, ei sitä yleensä käytetä "älyllisesti kehitysvammaisten" kohdalla.

Usa:n nykyhallinto on kommentoinut kritiikkiin sanomalla että se koki päätösehdotuksen laajemmin kritisoivan valtioita, jotka käyttävät Usa:n mielestä laillisesti kuolemanrangaistusta.
Usa:n nykyhallinto sanoi että se tuomitsee kuolemanrangaistuksen käytön homoseksuaalisuudesta, uskonnnosta luopumisesta ja jumalanpilkasta.

Usa:ssahan on käytössä kuolemanrangaistus ja aiemminkinhan Usa on järjestelmällisesti äänestänyt kuolemanrangaistuksen tuomitsevia päätöslauselmia vastaan.

Kommenttia muokattu: 05.10.2017 klo 01:23