Homot lyöntivälineinä Venäjän ja USA:n politiikassa (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 17.8.2013 20:56
Jos vakoiluhistoria kiinnostaa, Suomen Tampereelta löytyy "Maailman ensimmäinen vakoilun erikoismuseo". Ian Flemingin luoman James Bond -romaanisarjaan perustuvat elokuvat ovat romantisoineet vakoilua. Viimeistään vakoilumuseossa paljastuu se, että todellinen vakoilu on kaukana romantiikasta. Mitä mielikuvituksellisimmat ja likaisimmat keinot ovat käytössä vakoilussa. Raha ja jännitys voivat olla motiiveina vakoilutoimintaan ryhtymiselle. Internet on muuttanut vakoilutoimintaa merkittävästi. Sitä voidaan tehdä toimistopöydän ääressä kohteen ollessa vaikka toisella puolen maapalloa. Todellisuudessa vakoilu on poliisitutkinnan tapaista, useimmiten äärimmäisen tylsää tiedon siivilöintiä.

Vakoilumuseon varustukseen kuuluu mm. Israelin vakoilujärjestön Mossadin terroristijahtiin kehitetty valheenpaljastin. Eilen kyseistä laitetta käytettiin museoon vierailulle tulleen polttariporukan sulhaskandidaattiin. Kuulusteltavalle esitettävässä kysymyspatteristossa oli kysymyksiä, joiden eettisyyttä pidän itse hieman kyseenalaisena. Tiedän muualla maailmassa tällaisen kokeen aiheuttaneen parisuhteiden katkeamisia siihen paikkaan.

Valheenpaljastuskoneilla on turhan merkittävä maine. Jos osaa, kuulusteltava voi huijata konetta. Kerrotaan, että verenpaineeseen kuulusteltava voi vaikuttaa yksinkertaisella niksillä. Valheenpaljastuskoneella saadut tiedot eivät ole luotettavia. Niistä saatuja tuloksia oikeusistuimet eivät yleensä hyväksy todisteiksi. Toki tutkijalle saattaa koe paljastaa seikkoja, joihin on syytä perehtyä tarkemmin. Eilisessä testissä paljastui ainakin se, että sulhaskandidaatilla oli hyvin vaikea suhde anoppiin.

http://www.vakoilumuseo.fi/index.php/fi/

P.S.
Olen käynyt jo kauan sitten Washingtonin vakoilumuseossa. Tampereen museon tunnus saattaa olla pikkuisen liioittelua.

***

Vakoilumuseo on lähellä vielä huomenna viimeistä päivää avoinna olevaa homohistoriaa neljän vuosikymmenen ajalta esittelevää Hilpeys ja ennakkoluulo -näyttelyä.

Kommenttia muokattu: 17.08.2013 klo 21:06