Nuoruustango

Epäasiallinen kannanottoni Oinosen ja Hakkaraisen puheisiin

Vittu saatana että ottaa aivoon.

En pysty käsittämään mistä tynnyristä nämä kaiken maailman Oinoset ja Hakkaraiset on eduskuntaan haettu, mutta sinne ei ilmeisesti ole paistanut päivänvalo sitten 50-luvun.

Oinosta loukkaa homojen tanssiminen henkilökohtaisesti, kuitenkaan hän ”ei tarkoittanut loukata ketään” rinnastamalla homoseksuaalisuuden eläimiin sekaantumiseen. Linnaan pitäisi kutsua lisää sotaveteraaneja ja tavallista kansaa – ilmeisesti niin kauan kun he vain eivät ole homoja. Oinosen mukaan ”Muutamat sotaveteraanit on kertonut, että eivät olisi taisteleet yhtään minuuttia eikä yhtään metriä, jos olisivat tienneet, että homot tanssivat linnassa korvat suussa.” Ei tainnut taas tulla mieleen, että siellä oli koko ikäryhmä taistelemassa, homot mukaanlukien. Varovaisen arvion mukaan siis itsenäisyyden puolesta taistelleista noin 5% oli homoja, todennäköisesti enemmän. Kansanedustaja Oinonen voi ihan itse miettiä, kuka loukkaa ja ketä. En tiedä minkä sotaveteraanin kanssa Oinonen on asiasta keskustellut, mutta ihan hevillä en usko, että siinä vaiheessa on kenellekään tullut mieleen homojen tanssimiset.

Hakkarainen laukoo jatkuvasti vielä inkoherentimpaa paskaa joka suuntaan, otetaan nyt esimerkiksi Radio Rockin haastattelu, jossa Hakkarainen kertoo esim. suvaitsevansa musliminaisia, kunhan he tarjoavat hänelle sianlihaa, ja että homot voivat hänen puolestaan tanssia ”vaikka lampaan kanssa”. Myöskään evoluutioon Hakkarainen ei usko. Yhtä huonosti informoituja juttuja kuulee harvemmin edes peruskoululaisten suusta. Toki tässä kohtaa voidaan mainita, ettei Hakkarainen ole suorittanut edes nykyisten oppivelvollisuuden vaativaa koulutusta; hänen koulutuksensa on kahdeksan luokkaa peruskoulua. Melkein tuntuu, että kansanedustajan puheet voi laittaa järjestäen delirium tremensin piikkiin, tosin en tiedä olisiko se reilua alkoholia kohtaan.

Toki tällaisia laappatallukoita on olemassa. Se ei sinänsä ole yllättävää. Mikä tästä tekee käsittämätöntä on se, kuka helvetti näitä taneleita on äänestänyt. Molemmat miehet on tuomittu rikoksista: Oinonen vuonna 1989 törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenteen vaarantamisesta, ja uudestaan vuonna 1992 ampuma-aserikoksesta; Hakkarainen vuonna 1985 haaskauksesta (luvatta puiden kaatamisesta – arvasitte oikein – kännipäissään), vuonna 1987 kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle, ja kirsikkana kakun päälle Teuvo otti ja ” murtautui vuonna 1986 kavereidensa kanssa Suomussalmen kirkkoon ja anasti kirkon holvista 125 hopeista ehtoollispikaria ja 24 pulloa ehtoollisviiniä. Porukka otti mukaansa myös kolehdista kertyneet rahat. Lehden mukaan anastetun omaisuuden arvo oli 92 800 markkaa eli noin 15 500 euroa.” Ikää Teuvolla oli 26 vuotta, joten paremmin olisi taas pitänyt tietää. Hakkarainen muka tuli uskoon (millä kuten kaikki me tiedämme kaikki maailman paha pyyhitään pois) ja raitistui 1992, mutta edelleen vaan on Teuvoa talutettu anniskeluravintoloista taksiin jopa kansanedustajatyön alettua. Reppana on reppana.

Kuitenkin jostain löytyi molemmille äänestäjiä – Hakkaraiselle 3371 ja Oinoselle 8920 kappaletta. Tästä voidaan päätellä, että Suomesta löytyy ainakin 12291 samanlaista liimansyöjää.

Sitä en edelleenkään ymmärrä, että kansanedustaja saa laukoa näidenkaltaisia kommentteja ilman minkäänlaisiin toimenpiteisiin ryhtymistä. Suomi on vapaa maa ja niin edelleen, mutta jos saa palkkaa veronmaksajien rahoista, ja on edustamassa kokonaista vaalipiiriä, tällainen ennakkoluuloinen, homofobinen paskapuhe on selvä osoitus siitä, ettei edustaja pysty edustamaan kaikkia vaalipiirinsä asukkeja. Sanomisien sisällön lisäksi ärsyttää myös niiden ala-arvoinen sävy. Perustuslaissa asiasta sanotaan seuraavasti:

3 luku
Eduskunta ja kansanedustajat

28 §
Edustajantoimen keskeytyminen sekä siitä vapauttaminen ja erottaminen
. . . Jos kansanedustaja olennaisesti ja toistuvasti laiminlyö edustajantoimensa hoitamisen, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton erottaa hänet edustajantoimesta joko kokonaan tai määräajaksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.
Jos kansanedustajaksi valittu on täytäntöönpanokelpoisella päätöksellä tuomittu tahallisesta rikoksesta vankeuteen taikka vaaleihin kohdistuneesta rikoksesta rangaistukseen, eduskunta voi tutkia, sallitaanko hänen edelleen olla kansanedustajana. Jos rikos osoittaa, ettei tuomittu ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton julistaa hänen edustajantoimensa lakanneeksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.

31 §
Kansanedustajan puhevapaus ja esiintyminen
Kansanedustajalla on eduskunnassa oikeus vapaasti puhua kaikista keskusteltavana olevista asioista sekä niiden käsittelystä.
Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. Jos kansanedustaja rikkoo tätä vastaan, puhemies voi huomauttaa asiasta tai kieltää edustajaa jatkamasta puhetta. Eduskunta voi antaa toistuvasti järjestystä rikkoneelle kansanedustajalle varoituksen tai pidättää hänet enintään kahdeksi viikoksi eduskunnan istunnoista.

Mielestäni tässä on merkkejä myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan:

Rikoslaki, 11. Luku
Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan

10 § (13.5.2011/511)
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Mielestäni ei ole edes väliä sillä, onko tässä tehty rikosta vai ei. Oinosen ja Hakkaraisen käytös halventaa Eduskuntaa instituutiona, ja on esimerkki siitä, missä demokratia epäonnistuu.

Ja huomautetaan nyt vielä ennen kuin joku rupeaa sormella osoittelemaan, että tässä ei ole kyse perussuomalaisten lyttäämisestä. Yhtä lailla mielestäni Räsäsen Päivi ja muutama muu edustaja on työhönsä sopimaton ennakkoluuloisuutensa perusteella. Samanlaisen haukkumisen saa minulta vastaavilla paskapuheilla kuka tahansa.

Pyydän toki mitä syvimmin, ja mitä nöyrimmin anteeksi herroilta kansanedustajilta, tarkoitukseni ei ollut missään nimessä loukata. Halusin vain esittää idioottikriittisen mielipiteeni.

Lähteet:
http://www.penttioinonen.info/?Henkil%F6kuva
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/varasti-ehtoollishopeat-kirkosta/674581
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teuvo_Hakkarainen
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194677434237/artikkeli/yllatys+perussuomalaisten+kansanedustajilla+on+nippu+rikoksia+taustalla.html
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111614761314_uu.shtml
http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/tulos/
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/video-teuvo-hakkaraisen-kasitys-evoluutioteoriasta-tulitikkupaukku-avaruudessa/art-1288428628504.html
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731


Aalto University School of Shenanigans and Wizardry

Aalto-yliopisto täräytti jälleen varsinaisen innovaation ydinpommin ilmoittamalla, että Taideteollisen Korkeakoulun uudeksi nimeksi tulee "Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu eli Aalto University School of Arts and Creativity."

Hoh hoijaa.

Tällä ainakin selvitettiin se kaikkien mielessä ollut kysymys, onko olemassa korkeakoululle typerämpää nimeä kuin "Aalto-yliopisto". Vastaus on siis "kyllä".

Olin aikaisemmin ajatellut Taideteolliseen hakemista, mutta jos sieltä jatkossa valmistutaan luovuuden maistereiksi ja suunnittelun tohtoreiksi, voin sanoa samantien "kiitos, näkemiin". Niillä tutkinnoilla ei nimittäin Suomen ulkopuolella tule tekemään hevon helvettiä.

Kaiken lisäksi viime viikolla ilmoitettiin, että Kankaanpään Taidekoulu, joka on käsittääkseni ainoa oppilaitos Suomessa, joka enää opettaa esim. taidemaalausta ja kuvanveistoa (korjatkaa toki jos olen väärässä), on lakkautusuhan alla. Eli näin meillä Suomessa. Mitään taidekoulutusta, mikä ei ole sitä TAIKin iänikuista designiä, ei Suomessa tueta.

Taitaa jäädä ne maisterinpaperit saamatta.

Tässä muutosta irvaileva facebook-sivu: https://www.facebook.com/pages/Aalto-University-School-of-Shenanigans-and-Wizardry/105886069525407

Ja tässä linkki muutosta vastustavaan addressiin: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFhkdzBRbENJaGpDZE14ZkU3RTNReHc6MQ


Paluu

Kuten joku on ehkä saattanut huomata, olen aktivoitunut taas foorumeilla, kuten myös uutistoimituksen puolella.

Tämä johtuu siitä, että viisumini umpeutuu tammikuun alussa, ja joudun puoliväkisin palaamaan Suomeen. Yhdysvaltojen vaikeasta työllisyystilanteesta johtuen en pystynyt löytämään yliopiston jälkeistä työpaikkaa, mikä olisi ollut ainoa mahdollisuuteni viisumin jatkamiseksi. Hain keväällä opiskelupaikkaa maisterintutkinnon suorittamiseksi, ja olin sitä jonottamassa kuukausitolkulla paikkaa loppujen lopuksi saamatta.

Nyt sitten pitäisi aloittaa elämä uudestaan Suomessa, kuvataiteen kandidaatin paperit rikkaampana, ja tuhansien eurojen opintolainan kanssa. Amerikkalainen sulhaseni sentään seuraa perässä, joten ihan nollasta en onneksi joudu aloittamaan.

Vähän omituinen olo, kun ei ole mitään tietoa mitä seuraava vuosi tuo tullessaan. Siviilipalvelus tai vaihtoehtoisesti vankeusrangaistus on vielä suorittamatta, eikä ole mitään hajua kumman aion tehdä. En tiedä jatkaako opiskelua, vai hakea jostain töitä. En edes tiedä minne aion asettua asumaan. Vanhempien nurkissa on nuorenparin kuitenkin vähän ankea asustaa. Tavallaan tuntuu samalta, kuin kuusi vuotta sitten Italiaan muuttaessa, niinkuin kävelisi silmät kiinni kohti vesirajaa, tietämättä missä se alkaa, ja kuinka syvää vesi on.

Omalla tavallaan tuntuu myös, että viimeiset kuusi vuotta eivät ole merkinneet juuri mitään Suomeen palatessa. En ole valmistunut ammattiin, tai edes oikeastaan saanut selville mihin ammattiin haluan valmistua. Toki olen monta kokemusta rikkaampi, enkä kadu valintojani, mutta jotenkin on olo, kuin olisin palaamassa lähtöruutuun.

On kuitenkin totta, että pienituloiselle, kaksikansalliselle homoparille Yhdysvallat eivät ole ainakaan tällä hetkellä hyvä paikka asua. Työttömänä ulkomaan kansalaisena minulla ei ole ollut kohta puoleen vuoteen pääsyä peruspalveluihin kuten terveydenhuoltoon. Omalla tavallani olen myös kaivannut Suomea viime aikoina.

Hieman hirvittää se, kuinka iso kulttuurishokki muutto on -sekä minulle että miehelleni. Asuttuani vuosikaudet ulkomailla, en ole pitänyt suomalaisista kavereistani yhteyttä kuin muutamaan harvaan. Mieheni tuntee Suomessa vain perheeni. Ja olen huomannut jo nyt pienten erojen merkityksen; kirjoittaessani uutisjuttuja suomeksi tulee helposti käytettyä englanninkielisiä paikannimiä ja kielioppisääntöjä. On hassua ajatella, että taidan puhua englantia paremmin kuin suomea.

Mutta lienee turha kammota asioita, joita ei voi muuttaa. Olen onnellinen, että olen löytänyt jonkun joka rakastaa minua tarpeeksi seuratakseen minua toiselle mantereelle. Uskon, että yhdessä pystymme ylittämään melkein minkä tahansa esteen.