• Vermillion

Aalto University School of Shenanigans and Wizardry

Aalto-yliopisto täräytti jälleen varsinaisen innovaation ydinpommin ilmoittamalla, että Taideteollisen Korkeakoulun uudeksi nimeksi tulee "Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu eli Aalto University School of Arts and Creativity."

Hoh hoijaa.

Tällä ainakin selvitettiin se kaikkien mielessä ollut kysymys, onko olemassa korkeakoululle typerämpää nimeä kuin "Aalto-yliopisto". Vastaus on siis "kyllä".

Olin aikaisemmin ajatellut Taideteolliseen hakemista, mutta jos sieltä jatkossa valmistutaan luovuuden maistereiksi ja suunnittelun tohtoreiksi, voin sanoa samantien "kiitos, näkemiin". Niillä tutkinnoilla ei nimittäin Suomen ulkopuolella tule tekemään hevon helvettiä.

Kaiken lisäksi viime viikolla ilmoitettiin, että Kankaanpään Taidekoulu, joka on käsittääkseni ainoa oppilaitos Suomessa, joka enää opettaa esim. taidemaalausta ja kuvanveistoa (korjatkaa toki jos olen väärässä), on lakkautusuhan alla. Eli näin meillä Suomessa. Mitään taidekoulutusta, mikä ei ole sitä TAIKin iänikuista designiä, ei Suomessa tueta.

Taitaa jäädä ne maisterinpaperit saamatta.

Tässä muutosta irvaileva facebook-sivu: https://www.facebook.com/pages/Aalto-University-School-of-Shenanigans-and-Wizardry/105886069525407

Ja tässä linkki muutosta vastustavaan addressiin: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFhkdzBRbENJaGpDZE14ZkU3RTNReHc6MQ

3 kommenttia

mopsi22

11.11.2011 09:34

Tuttavani Usasta totesi uudesta nimestä The new school to be called Aalto University School of Arts and Creativity osapuilleen näin: "Sounds like a school for retarded people where they finger paint all day."

Vermillion

11.11.2011 12:08

Tuota paremmin en kyllä itse olisi osannut sanoa. Naulan kantaan!

martin

13.11.2011 11:36

Jos joku ei ole huomannut tähän mennessä korkeakoulujen typerää fasadikulttuuria, niin nyt on korkein aika herätä!