• Tom Dooley

Miesten ilta

Radiosta tulee paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Juutuin pariksi tunniksi kuuntelemaan Miesten iltaa. Ohjelmaan sai soittaa ja kertoa, kuka on tärkein ihminen omassa elämässä.

Soittajille erilaiset ihmiset olivat tärkeitä. Pääsääntöisesti sellaiset ihmiset olivat merkittäviä, jotka olivat tuoneet uutta näkökulmaa omaan elämään. Se ei sinänsä ollut yllättävää.

Mielenkiintoista oli kuunnella sitä osaa keskustelua jossa kerrottiin, että miehet eivät tarvitse ystäviä (siinä kuin naiset) . Miehen elämän täyttävät muut asiat - useinmiten parisuhde vie sen energian ja täyttää ne tarpeet, jotka liittyvät ystävyyteen.

Miten liene minulla? Minun kriteerini ystävyyteen ovat olleet koko elämäni ajan niin tiukat, ettei kovin montaa ystävää tule mieleen - kavereita kylläkin.

Parisuhde ei mielestäni voi olla korvata ystäviä. Tarvitsen elämääni toisenlaisiakin näkökulmia, kuin sen, mitä sinänsä elämääni rikastuttava parisuhde voi tuoda. Mutta mitä sitten, jos parisuhde katkeaa? Mitä sitten? - Ja parisuhdehan, pitkäkin, rikas ja rakas, katkeaa aina. Mitä sitten elämässä on?

Sen verran ystäviä kuitenkin pitäisi kuitenkin kaikilla olla, että tulee hautaan kannetuksi.

Jatkan radion kuuntelua. Urheiluruutu kertoo yhä hyviä uutisia ;) Ja sitten alkaa Kansanradio, siis se ohjelma tosikoille ja veitikoille. Se on uusinta päivältä. En ehtinyt sitä silloin kuunnella kokonaan. Mutta nyt on aikaa - nauttia.

Kyllä kansa tietää!

2 kommenttia

kesäpoika

30.9.2007 20:32

Millaisia kriteerejä Sulla sitten on ystävälle?

Mulla on aina ollut paljon kavereita ja ystäviäkin on monta.. Bestiksiä on ollut neljä jo vuosia, joista ei osaa sanoa kuka on läheisin, kun se vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Nelikkoon on tullut muutoksia, yksi on lähtenyt ja toinen tullut tilalle, mutta määrä on edelleen sama. :)

Parisuhde on asia ihan erikseen, omassa lokerossaan.

Tom Dooley

1.10.2007 14:28

Ajattelen, että ystävälleni voin kertoa elämästäni kaiken. Sen vuoksi kaveruuden vaihtuminen ystävyydeksi on hidasta. Mutta on toki osoittautunut vaivan arvoiseksi. Ystävyyteen kuuluu sellaista järkähtämätöntä luottamusta...

Kavereita on toki runsaasti, mutta kaikkia elämäni tarinoita he eivät elämästäni siis kuule.