• Tom Dooley

Kuukautislounaita, alastomuutta ja terveystietoa

Tänään oli se päivä. Sain kesken työpäivän istahtaa perinteiselle Kuukautislounaalle ystäväni kanssa. Meillä on tapana tavata kerran kuukaudessa eri ravintoloissa. Paikalla sinänsä ei ole mitään väliä - eikä oikein ruuallakaan. Tärkeintä on se, että meillä on mahdollisuus istua rauhassa - ilman vieraita korvia liian lähellä.

Kohtaamisemme on jotakin sukua ripittäytymiselle. Tasaamme luottamuksella tietoja. Puhumme omasta(kin) elämästä, usein pilke silmäkulmassa, mutta vakavasti. Kokemus on puhdistava. Kun parin tunnin lounas on ohi, jää jo odottamaan seuraavaa.

Jouduin tänään uimaan Samppalinnassa. Sen sitä saa, kun päättää aloitta uimakautensa elokuun alusta, jolloin Impivaarakaan ei ole auki (aukeaa huomenna maanantaina). Se oli vaikeaa. Vesi oli liian lämmintä. Ihmisiä oli edessä ja takana, yläpuolella ja alapuolella. Käsiä oli kummallisissa paikoissa. Väliin oli hieman ahdistava tunne. Mutta uitu on!

Samppalinnassa tapaa mielenkiintoisia ihmisiä. Törmäsin mieheen, jonka olin tavannut eilen pikimmiten töissä. Hilpeän häkellyttävää kohtaamisessa oli se, että kun on ihmisen nähnyt ykköskuosissaan, on vaikea hahmottaa kyseistä ihmistä alastomana. Alastomuudessa sinänsä ei ole mitään hävettävää. Päinvastoin! Odotan malttamattomana sitä, että ihmiset alkaisivat järjestää OIKEITA juhlia, joissa voisi olla alastomana. Ei olisi pukeutumisongelmia.

Aamulla tapaan työterveyslääkärini. Onneksi oli vara valita kahdesta se toinen. Tämä toinen teki minuun vuosia sitten lähtemättömän vaikutuksen. Kun astuin flunssaisena sisään hänen vastaanottohuoneeseensa, hän sanoi ennen kuin ehdin istua: "Tuota on liikkeellä, Mihin apteekkiin haluat reseptin?". Olin sen verran häkeltynyt tuolloin, että en osannut sanoa juuri mitään. Todellisuudessa flunssa oli edennyt keuhkopussin tulehduksesi ja jo seuraavana yönä makasin tyksiläisten hellässä huomassa. Sairaslomalla olin parisen viikkoa. - Sattuneesta syystä siis kierrän Erään Lääkärin kaukaa, vaikka hän varmasti hyvä lääkäri onkin...

Vaivani on vanha. Mutta minun täytyy nyt ryhtyä perehtymään nettilääkärikirjaan, jotta voin heti lääkärin nähdessäni ilmoittaa diagnoosini ja tarvittavan lääkityksen. Mitä tuota Tohtorin aikaa näin selvässä tapauksessa kohtuuttomasti kuluttamaan?

Hyvää alkavaa viikkoa!

1 kommentti

audinkopoika

6.8.2007 00:04

Hih..toi siun sanontasi Kuukautislounaista ;) Luulin et naisilla on kuukautiset?
Mu kiva kun saa hyvän ystävän kanssa käydä kuukausilounaalla, miunkin pitäs semmonen ystävä hommata itelle :)