• Tom Dooley

Kohtaanto-ongelma?

Modernia kieltä - kaiketi? Nyt tietysti mietin, että luinko edes termiä oikein. Se oli tämä työpaikkojen ja nykyisten ja meidän tulevien työttömien ja maan mainioitten työpaikkojen kohtaaminen jossakin päin Suomea. Siis siinä on ollut tähän asti joku tällainen hankaluus, jota siis kohtaanto-ongelmaksi kutsutaan. Olenko ymmärtänyt oikein?

Ja mitä sitten, vaikka olisin lukenut väärin ;) Käytän sitä surutta seuraavassa pohdinnassani. Eilen kotiin palatessani (kun uni ei tullut junassa, vaikka kuinka houkuttelin) oli aikaa pohtia tämä gayorientoituneen maailman kohtaanto-ongelmaa, joka tuntuu ainakin nettikirjoitusten perusteella äityneen jo kriisin asteelle.

Siis ihmiset eivät kohtaa. Komialle kun pitää olla vielä komiampaa ja kaikki värkit ylimittaisen kohdallaan. Ikäkin pitää olla juuri se tietty - mikään "noin" ei käy. Tai jos joku kirjoittaa, ettei iällä ole väliä, niin joku päättelee, että sillä ihmisellä ei sitten ole mikään kohdallaan.

"Kaappijulkisuudessa" olemme niin tarkkoja näistä kriteereistä, vaikka minä en ole keksinyt, missä niistä on niin paljon iloa - etenkin siis jos elelee kaapissa ja kaikki oleellinen pitää tapahtua pimeässä peittojen alla. Minua surettaa se, että tässä julkisuudessa leimataan kaikki. Uskallan edelleen luottaa siihen, että hyvin harvoilla on tällaista kohtaanto-ongelmaa: ihmiset löytävät toisiansa, kun kriteerit eivät ole "pilkunnussinta-asteella". Siis kun ajatellaan aivoilla. Etsitään sydäntä (ah, siis laajemmassa merkityksessä).

Aikansahan tuo vie, että Kohtaamisia tapahtuu. Mutta niitä tapahtuu. Ja kun osoittaa olevansa tosissaan, Kohtaaminen ei jää yön lämmittelyksi ja seuraavan päivän "kaveruudeksi" - siis välttämättä.

Ja kun Kohtaaminen on kasvamassa kestäväksi luottamukseksi, uskaltaa sanoa Asiasta vailla pelkoa jätetyksitulemista. Kaikkea kun ei tarvitse sietää eikä hyväksyä. Vaikka kompromisseja on oltava valmis tekemään. Ja joskus jotkut Asiat eivät muutu, mutta eivät ne koko venettä kaada. Aikuisiahan tässä ollaan, vai?

Salakieltä tämä loppu - jopa minulle. Mutta minunhan pitäisikin olla jo nukkumassa, että huomenna jaksaa.

Hyvää yötä Kohtaanto-ongelman rasittamat tahi siitä täysin tietämättömät. Nautitaan elokuisesta viikonlopusta!