• Tom Dooley

Jääkärinmarssi

Tulihan se sieltä! Sekä putkimies että putkinainen - vaikka ei kai niitä saisi varmaan sukupuolen mukaan erotella. Syytetää pian jonkinasteisesta syrjinnästä.

Putkissa kulkee taas ja rakkokin on tyhjentynyt. Fiikus säästyi uudenlaiselta lannoitekokeelta. - Putkimieheltä kuulin tänään,että taloon suunnitellaan sekä putkistoremontteja että ikkunaremontteja. Hallitus riitelee keskenään ja hinnat nousee. Mutta sitten kun remontti alkaa, lähtee hänkin...

Tulin juuri uimasta ja kuulin jotakin ennenkuulumatonta - siis ainakin tavallaan. Wikken kulmilla soitteli mies säkkipillillä Jääkärinmarssia. Se oli hirvittävyydessä jotenkin myös humoristista. Enpä nähnyt kenenkään ohikulkijan avaavan kukkaronnyörejään tämän isänmaallisen teon yhteydessä.

Mutta kansainvälistyminen tuo mukanaan muutakin. Aamulla tummahko nuori mies halusi myydä minulle kultaisen kaulaketjun. Tyyli on sama kuin suurissa turistikeskuksissa... Aamulla siis ostoksille torin kulmille! Aitoa ei liene tarjolla - jos ei sitten ole varastettua - mutta kokemuksena mykistyttävä.

Sama kaiku on askelten...