Ihmisoikeustoimijoiden seminaari eduskunnassa ruoti lgbt-kyselyn tuloksia

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • -
  • 4

Eduskunnassa järjestettiin 5. kesäkuuta ihmisoikeustoimijoiden "Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt koulussa, työssä ja palveluissa – mitä uutta EU:n perusoikeusviraston tutkimus kertoo?" -seminaari. Osallistujia noin 70 - suurin osa naisia. Miehiä paikalla oli kymmenkunta.

Tilaisuuden aiheena oli EU:n perusoikeusviraston viime vuonna toteutaman kyselyn tulokset. Kyselyssä selvitettiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien kokemuksista eri elämänalueilla.

Tulosten mukaan keskeisiä ongelmia ovat transihmisten syrjintä työelämässä, työnhaussa ja terveydenhuollossa, kiusaaminen oppilaitoksissa sekä syrjinnän ja viharikosten aliraportointi viranomaisille. Yli puolet suomalaisvastaajista oli salannut identiteettinsä koulussa syrjinnän pelossa.

Kyselyyn vastasi EU:sta ja Kroatiasta yli 93 079 seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvaa henkilöä, joista 3439 oli Suomesta.

Vastaajista homomiehiä oli ylivoimaisesti suurin osa: 57 448 (62%). Toiseksi suurin ryhmä olivat lesbot 15 236 (16%). Bi-miehiä oli 7 200 (8%) ja bi-naisia oli 6 424 (7%) ja . Transsukupuolisia oli 6 771 (7%).

Äänitallenteet ja kuvat (c) JuhaniV.

EU:n perusoikeusvirasto vaatii puuttumaan sateenkaarinuorten kiusaamiseen koulussa
EU-kartoitus: hlbt-ihmisiin kohdistuu yleisesti syrjintää
LGBT Survey data explorer

4 kommenttia

Hmmm, jos vastaajista 7 % oli trans-ihmisiä, niin mitenkähän raportissa tulosten mukaan keskeisiä ongelmia ovat vain transihmisten syrjintä?

Valitettavasti trans-ihmiset aina joskus aiheuttavat myös itse ongelmaa, tuppautumalla "tyttöilemään" vähän liian kanssa joka paikkaan, esim. vain miesten bileisiin. (Toki syypää trans-ihmisten tuputtautumiseen ovat myös pippaloitten järjestäjät, jotka eivät ole halunneet järjestää trans&bi -yhteensoppii pippaloita erikseen).

Työpaikallehan sitä kenenkään seksuaalisuutta ei kannata ihan ylenmäärin tunkea, sillä se ei kuulu useimpiinkaan ammatteihin.

Kommenttia muokattu: 12.06.2013 klo 19:27
human kyllä ihmisen pitäisi saada olla oma itsensä työpaikallaan ja kaikkialla muuallakin ilman pelkoa.

oletko sä oikeasti transfobi vai onko joku hakkeroinut sun tunnuksen salasanan, kun yleensä et noin törkeästi ole puhunut?