Viron parlamentissa Riigikogussa on 101 kansanedustajapaikkaa. Maaliskuun 6. päivän vaaleissa Riigikoguun pyrkii 789 ehdokasta.
Yhdeksän puoluetta
Reformierakond - "liberaali" Reformipuolue
Reformierakond (Reformipuolue) sai vuoden 2007 vaaleissa 27% äänistä. Tämän liberaalisen puolueen todellinen ääniharava oli Andrus Ansip, josta tuli nykyinen pääministeri.
Keskerakond - "vasemmistolainen" Keskustapuolue
Keskerakond on wikipedian mukaan keskustalainen sosiaaliliberaalinen puolue, mutta se on enemmän vasemmistopuolue. Viron itsenäistymisen jälkeen sen nimi oli Kansanrintama, mutta jo vuonna 1995 se käytti nimeä Keskerakond, keskustapuolue. Edgar Savisaar on ollut keskeinen henkilö puolueessa. Erityisesti Tallinnasta on tullut paljon kannatusta, ja venäläiset ovat tukeneet Keskerakondaa. Pronssipatsas-kiistan aikana Savisaarta syytettiin liiasta venäjä-mielisyydestä, koska hän vastusti patsaan siirtämistä. Savisaar oli Tallinnan pormestarina vuosina 2001-2004. Pormestarius jatkuu vuodesta 2007 lähtien. Viimeksi joulukuussa 2010 hän herätti paheksuntaa, kun kävi ilmi, että puolue on ottanut vastaan puoluetukea Venäjältä. Savisaar sanoo, että tuki tuli ortodoksikirkon rakentamiseen.
Vaaleissa 2007 Keskerakond sai 26% äänistä, ja siitä tuli Riigikokogun toiseksi suurin puolue. Kunnallisvaaleissa lokakuussa 2009 puolue sai voiton: 31% äänistä. Puolue on kuitenkin Riigikogussa oppositioasemassa. Venäläissuhteet eivät miellytä muita puolueita.
Isamaa ja ResPublica liit - "konservatiivinen" Isänmaan ja Res Publican liitto
Isamaa ja Res Publica liit (Isänmaan ja Res Publican liitto IRL) on keskusta-oikeistolainen, konservatiivinen puolue. Se syntyi 2006, kun kaksi konservatiivipuoluetta, Isänmaaliitto ja Res Publica yhdistyivät. Vuoden 2007 vaaleissa tuli melkein 18% äänistä, joten se on Viron komanneksi suurihn puolue. Puheenjohtaja on Mart Laar.
Sotsiaaldemokraatlik Erakond - "sosiaalidemokraatit"
Sosiaalidemoikraatit on Virossa aika nuori puolue. 2000-luvun alussa se oli nimeltään Kansanpuolue Maltilliset (Rahvaerakond Mõõdukad), mutta vuodesta 2004 alkaen sosiaalidemokraattinen puolue.Se on menestynyt aika hyvin. Vuonna 2007 se sai 10,6% äänistä ja oli hallituksessa mukana jonkin aikaa. Toukokuussa 2009 pääministeri erotti sosiaalidemokraattiset ministerit.
Eestimaa Rohelised - "Vihreät"
Viron vihreä puolue perustettiin vuonna 2006. Vuoden 2007 vaaleissa he saivat 7% äänistä.
Eestimaa rahvaliit - "kansan unioni"
Eestimaa Rahvaliit eli Viron Kansanliitto on pienpuolue. Se perustettiin vuonna 1994 nimellä Viron maakansan puolue. Vuonna 2007 se sai 6% äänistä. Puolue on pääasiassa maaseudun puolue. Riigikogussa on kaksi kansanedustajaa.
Riigikoguun pyrkiviä puolueita
Vene Erakond Eestis - "venäläisten puolue"
Puolue ajaa vironvenäläisten asiaa, mutta aika huonolla menestyksellä. Puolue sai vuonna 2007 ainoastaan 0,2% äänistä. Se ei päässyt parlamenttiin, jossao n 5%:n äänikynnys.
Eesti Kristlikud Demokraadid - "kristillisdemokraatit"
Puolue on kristilliskonservatiivinen ja se avastustaa Euroopan unionia eri tavoin. Vaaleissa 2007 tuli 1,7% äänistä. Sillä äänimäärällä puolue ei päässyt parlamenttiin.
Eesti Iseseisvuspartei - "ääripuolue" Itsenäisyyspuolue
Eesti Iseseisvuspartei (Viron Itsenäisyyspuolue) on vuonna 1993 perustettu kansallinen puolue. Sen edeltäjä oli Tulevaisuuspuolue. Se ei ole Riigikogussa eli parlamentissa, ja sen linja on EU-vastainen. Toiset pitävät puoluetta äärioikeistolaisena. Vuonna 2007 tuli 0,7% äänistä.
Riigikogun nykyinen paikkajako
Reformipuolue (32) | Keskusta (28) | Isänmaan ja Res Publican liitto (19) | Sosiaalidemokraatit (13) | Vihreät (6) | Kansanliitto (2) | Sitoutumattomat (1)
Euroopan parlamentin edustus
Keskusta (2) | Isänmaan ja Res Publican liitto (1) | Reformipuolue (1) | Sosiaalidemokraatit (1) | Sitoutumattomat (1)