Bear Nation

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Hannu Korhonen
  • 1

Ohjaaja: Malcolm Ingram
Kanada
82 min
K15


Haastattelussa ohjaaja Malcolm Ingram kertoo halunneensa tehdä hyvin henkilökohtaisen tarinan, joten hän aloitti dokumenttinsä kuvaamisen asunnossaan Torontossa ja kutsui sinne ystäviä, ex-poikaystäviä, miehiä
joiden kanssa oli harrastanut seksiä jne. Ja kuvausten edetessä hän huomasi miten hänen filminsä pureutui yhä syvemmälle olemassaolevaan karhujen ennentutkimattomaan yhteisöön.

Bear Nation sai ensi-iltansa SXSW filmifestivaaleilla Austinissa Texasissa, yleisössä oli sekä homoja, että heteroita. Ohjaajan mukaan karhut rakastivat hänen elokuvaansa, ja myös tytöt pitivät siitä. "Jos näyttää 50-vuotiaan moottoripyöräilevän karhun itkemässä oman vartalokuvansa takia, tytöt näkevät sen ja kokevat sen hyvin voimakkaasti ja tuntevat sympatiaa."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Nykyisin ihmiset ovat karvaisempia kuin ennen, eivät vain homokulttuurissa, vaan yleensäkin ihmisten keskuudess," ohjaaja Ingram kertoo. "Uskon että karhuyhteisö on jättänyt jälkensä kulttuuriin yleensäkin koska siinä homotutka on täysin hukassa. Ovatko kaikki nuo suurikokoiset karvaiset pojat homoja?"

Ingramin dokumentti pureutuu siihen, keitä karhut oikeastaan ovat. Amerikan nykyslangisanakirja mitä ilmeisimmin antaa vastaukseksi "ei-söpö, maskuliininen, tukeva, karvainen homomies". Mutta Bear Nation esittelee tästä alakulttuurista myös muita ulottuvuuksia.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Ville
  • 26.10.2010, 17.37
Kivahan tääkin ois nähdä, mutta suuri kiitos taas Vinokinolle siitä, ettei pohjoisemman Suomen alueella näytetä ainuttakaan laadukasta GLBT-leffaa.. Pistää ihan vihaksi, mutta kai se on ymmärrettävää, että kaupallinen organisaatio tämäkin on.