16.12.2009 Lisää ongelmia tieteen vapauden nimissä
Saksassa on ollut toinenkin yliopiston vapauteen liittyvä erimielisyys. Niederrheinin korkeakoulun dosentti on viime vuonna luennoinut psykiatrian ja sosiaalilääketieteen perusteita. Opiskelijajärjestö ASta väittää, että dosentin mukaan homot ovat sairaita, koska heiltä puuttuu itsesäilytys- ja lajinsäilytyshalu. Dosentti on verrannut homoja pedo- ja nekrofiileihin. Homot tuhottiin kolmannessa valtakunnassa, koska he olivat sairaita. Juutalaiset tuhottiin,. koska he olivat pahoja. Opiskelijat kääntyivät korkeakoulun johdon puoleen, mutta siellä vedottiin mielipiteenvapauteen ja opetuksen vapauteen. Opiskelijoita pyydettiin vaikenemaan yliopiston maineen vuoksi. Nyt tapaus on kerrottu opiskelijalehdessä. Yliopiston johto on määrännyt arvioinnin opiskelijoiden ja dosentin kiistassa. Dosentti on vapaasti saanut jatkaa opetustyötään.
Nyt julkaistiin lehdistötiedote. Tiistaina oli neljän opiskelijan mielenosoitus Mönchengladbachissa yliopiston edessä. Mielenosoittajat olivat pukeutuneet kulkutautien vastaiseksi partioksi. Rheinische Post –lehdessä dosentti sanoo, että opiskelijat vähillä tiedoillaan ymmärsivät väärin eikä hän ole leimannut homoja sairaiksi.
12.12.2009 Mielipide: puhumisen vapaus on tärkeä
Timm-tv-kanavan uutispäällikkö Dirk Ludigs on ottanut kielteisen kannan Kölnin yliopiston opiskelijoiden tempaukseen. Hänen mukaansa tieteen vapaus ja mielipiteen vapaus kuuluvat perusihanteisiimme. Menneinä vuosisatoina rohkeat ihmiset ovat käyneet kirkkoa ja totalitaarisia valtiomuotoja vastaan henkensä uhalla. Vapaus on hankittu kovalla yrittämisellä. Nyt mielenosoittajat Kölnissä yrittivät jälleen rajoittaa vapautta.
Vapaassa yhteiskunnassa on oltava oikeus esittää kysymyksiä. Yksi sellainen kysymys on: Onko homoseksuaalisuus sairaus. Sitä asiaa on saatava tutkia. Homoseksuaalit kärsivät psyykkisistä ongelmista. Sitäkin on tutkittava, johtuuko se pahasta yhteiskunnasta. Dirk Ludigs sanoo, että ei hän puolusta evankelikaalien mielipiteitä, vaan vapautta. Puheoikeuden rajoittaminen merkitsee mielipidediktatuuria. Vasemmistoryhmät mielellään vaativat puhekieltoja, vihjaa Dirk Ludigs. Heillä on vapauden käsitteen kanssa vanha ongelma.
(queer.de)
8.12.2009 Villiä menoa luentosalissa maanantai-iltana
Kölnin yliopistolla ristiriitaisia mielipiteitä herättänyt professori oli aloittamassa luentoaan. Sali oli tupaten täynnä. Opiskelijoita istui ikkunalaudoilla ja lattialla. Erikoisuutena oli muutama opiskelija peruukeissa, naisten kimallushepenissä ja korkeakorkoisissa. Professori Edith Düsing aloitti luentonsa Schilleristä. Yhtäkkiä kaksi miestä nousi ja alkoi kova suutelu ja halaaminen. Opiskelijat applodeerasivat. Sateenkaariliput alkoivat liehua. Yhä lisää ja lisää homo- ja lesbopareja nousi suutelemaan.
Luennoitsija esitti oman näkemyksensä. Hän ei halua, että hänen luentoaan käytetään homopoliittisiin tarkoituksiin. Hän pyysi yleisöä rauhoittumaan, jotta luento jatkuisi. Valtaosa kuulijoista poistui.
Lehtikuva:
http://www.ksta.de/ks/images/mdsBild/1260194538773l.jpg
http://www.ksta.de/html/artikel/1260194903824.shtml
5.12.2009 Kääntämisideologiaa kannattava professori luennoi
Friedrich Schiller syntyi 10.11.1759, joten juuri on vietetty hänen 250-vuotispäiviään. Kölnin yliopistossa on ensi maanantaina 7.12.2009 luento Schilleristä, ja luennoitsijaksi on kutsuttu filosofian professori Edith Düsing. Hän ei kuitenkaan kelpaa opiskelijoiden homo- ja lesbojärjestölle, koska professori tukee homojen parantajia. Opiskelijat ovat vaatineet kirjeessään, että yliopistolla ei saa esiintyä ihminen, joka kannattaa epätieteellistä ja vaarallista kääntämisideologiaa (homot heteroiksi). Opiskelijoiden vaatimus on herättänyt huomiota, koska professori tulee esitelmöimään Schilleristä eikä homoudesta. Onko oikein, että homofobisilla tiedeihmisillä on pysyvä puhekielto? Opiskelijat vaativat nyt, että professorin on ilmoitettava halunsa ottaa etäisyyttä entisiin homofobisiin lausuntoihinsa.
Essee Schillerin miessuhteista
Monika Utermann on kirjoittanut laajan esseen (88 sivua, ilmestyi lokakuussa): "Schillerin salainen tapumus". Siinä olennainen kysymys on: oliko Schillerillä homosuhteita. Kirjoittaja on tutkinut Schillerin runoutta ja löytänyt kohtia, jotka kertovat runoilijan "kahdesta puolesta". Homoeroottinen runo "Rakkaus" on kokelmassa Filosofisia kirjeitä. Siinä runoilija kertoo suhteestaan Raphaeliin. Kun Raphael lähti, hänen sydämensä särkyi ja hän itki "kauniimman puolensa" menettämistä.
Utermann sanoo, että Schillerin runoissa heijastuvat hänen omat kokemuksensa. Ne eivät ole pelkkää fantasiaa. Schiller ei halunnut vaieta tästä psyykkensä puolesta ja se näkyy mm. hänen keskenjääneessä tragediassaan Die Malteser. Siinä on homoseksuaalinen suhde.
Utermann on varma, että Schiller makasi sekä miesten että naisten kanssa. Siihen aikaan miesten kanssa oli oltava varovainen, koska se oli laissa kiellettyä. Kyseessä ei ollut pelkkä viettien mukaan hilluminen, vaan siinä oli syvä moraalinen tarve henkiseen vuoropuheluun.
Schiller kuoli 1805 tuberkuloosin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen.