Eheytystoimintaa käsittelevä elokuva Boy Erased TV5:llä

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1

TV5 esittää eheytystoimintaa käsittelevän Boy Erased -elokuvan. Tositapahtumiin pohjautuva draamaelokuva perustuu Garrard Conleyn samannimiseen muistelmateokseen vuodelta 2016. Elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Joel Edgerton.

- Teini-ikäinen Jared asuu Yhdysvaltain kiihkouskovaisuudesta ja ahdasmielisyydestä tunnetulla raamattuvyöhykkeellä. Kun pastorin ja miestään myötäilevän äidin poika tajuaa olevansa homoseksuaali, Jared päätetään parantaa käännyttämällä hänet heteroksi.

Pääosissa nähdään Lucas Hedges, Nicole Kidman ja Russell Crowe.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuva nähdään TV5-kanavalla keskiviikkona 10.11. kello 22.00 alkaen.

Keväällä 2019 amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) palkitsi elokuvan rajoitetun levikin elokuvien sarjassa. Järjestö pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Se toimii tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö myös jakaa gaalatapahtumissaan vuosittain palkintoja merkittäville mediavaikuttajille ja erilaisille mediailmiöille ja -töille joissa käsitellään hlbti-ihmisten asioita.

Eheytys

Eheytysideologialla tarkoitetaan käsitystä, jonka mukaan homoseksuaalisuus tai transsukupuolisuus nähdään vaillinaisuutena ja rikkinäisyytenä, ja yksilön seksuaalinen suuntautuneisuus tai sukupuolen kokemus olisi tällöin muutettavissa erilaisin harjoituksin tai rukouksin. Nimillä eheytysterapia, muutosterapia tai konversioterapia tunnettujen menetelmien harjoittamista on kritisoitu tieteellisin perustein laajasti. Esimerkiksi Suomen Psykiatriyhdistys on todennut eheytysterapioille altistumisen olevan mielenterveydelle haitallista

1 kommenttia

Huomasin mainoksen televisiossa. Ihmettelen vain, miksi mainoksessa sanotaan sen olevan Suomen televisiossa ensi-ilta? Muistan katsoneeni elokuvan televisiosta ja mitään maksukanavia meillä ei ole. Oli miten oli, leffa kannattaa katsoa.