Boy Erased

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren

Boy Erased käsittelee eheytystoimintaa. Kyseessä on tositapahtumiin pohjautuva draamaelokuva, ja se perustuu Garrard Conleyn samannimiseen muistelmateokseen vuodelta 2016. Elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Joel Edgerton.

Tarinan miljöö on Yhdysvaltojen Arkansas ja siellä sijaitseva pikkukaupunki. Teini-ikäinen Jared Eamonsin (Lucas Hedges) isä Marshall (Russell Crowe) kuuluu autokauppiaana ja baptistiseurakunnan pastorina kaupungin merkkihahmoihin. Äiti Nancy (Nicole Kidman) täydentää perheidylliä. Lukioiässä Jared seurustelee Chloen (Madelyn Cline) kanssa, urheilee ja elää muutenkin yhteisön hyväksymällä tavalla.

Lähdettyään opiskelemaan journalismia hän kuitenkin tutustuu Henryyn (Joe Alwyn). Syntyy suhde, mutta se päättyy kun Henry yrittää raiskata Jaredin. Asiasta suivaantunut Henry ottaa yhteyttä Jaredin vanhempiin, jotka tajuavat Jaredin olevan ehkä homoseksuaali. Tämän jälkeen vanhemmat tekevät selväksi, että katkaisevat yhteydet poikaansa, jos tämä ei yritä "parantua". Myös Jared itse on myötämielinen ajatukselle parantumisesta. Tämä lähtee kristilliseen "Love In Action" -terapiakeskukseen, jossa menetelminä ovat esimerkiksi rukoilu, valvonta, painostaminen ja nöyryyttäminen. Terapia osoittautuu puoskaroinniksi, eikä työntekijöillä ole minkäänlaista pätevyyttä psykologian alalta. Myös keskuksen johtaja Victor Sykes (Joel Edgerton) kipuilee oman menneisyytensä ja itsensä kanssa. Lopulta Jaredin äiti alkaa ymmärtää toiminnan mielekkyyttä. Hän koettaa saada miehensä ymmärtämään poikaansa ja hyväksymään tämän. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saatuaan opiskelunsa päätökseen Jared uppoutuu eheytystoimintaan ja julkaiseen aihepiiriä käsittelevää kritiikkiä - sekä kirjoittaa omaelämänkerrallisen kirjan, Garrard Conleyn tapaan.

Elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 2.11.2018.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!