Ranskalaisessa dokumenttifilmissä Sota ja kielletty rakkaus kerrotaan Toisen maailmansodan ajalta neljä tarinaa rakastumisesta viholliseen. Suhteet vihollisiin olivat kiellettyjä ja rangaistavia.
Saksaan ja Ranskaan sijoittuvat tarinat kuullaan suhteen kokeneiden ja näiden jälkeläisten suulla, lisäksi ajan henkeä kuvaamassa on historioitsijoita. Kuvien ja arkistomateriaalin lisäksi nähdään dramatisoitua näyttelijätyötä.
Yksi dokumentin rakkaustarinoista on juutalaisnaiseen rakastunut natsipuolueeseen kuuluneen pankkivirkailijan vaimo ja neljän lapsen esimerkillinen äiti. Mies joutui rintamalle. Berliinissä kotirouvana elänyt Lilly Wust suhtautui alkuun kielteisesti juutalaisiin, mutta taloudenhoitajan kautta hän lopulta tutustui vuonna 1943 itseään joitain vuosia nuorempaan Felice Schragenheimiin ja rakastui tähän. Felice muutti Lillyn luo, ja naapureille kerrotun tarinan mukaan kyse oli serkusta, jonka kotitalo oli pommitettu. Kesän 1944 lopussa kuitenkin Gestapo pidätti Felicen ja Lillyä kuulusteltiin juutalaisen piilottelusta, joka oli rangaistavaa. Neljän lapsen äitinä Lillyä ei lopulta vangittu, mutta Felice joutui keskitysleirille. Felice kuoli sodan lopulla sairauteen Bergen-Belsenin leirillä.
Sota ja kielletty rakkaus esitetään Yle TV1:ssä maanantaina 15.2. klo 19 ja uusintana lauantaina 20.2. kello 9.05. Dokumentti on katsottavana myös Yle Areenassa vuoden ajan.
Lillyn ja Felicen tarinasta on myös julkaistu Erica Fischerin kirjoittama kirja Aimée and Jaguar: A Love Story, Berlin 1943 (1994) ja sen pohjalta elokuva Aimée & Jaguar (1999).