Seta palkitsi Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Seta jakoi lauantaina 16.7.2011 iltapäivällä Jyväskylässä järjestetyssä Half Pride -tapahtuman puistojuhlassa perinteisen Asiallisen tiedon omena -tunnustuksensa. Tänä vuonna palkittiin Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanja homonuorten hyvinvoinnin edistämisestä.

Homo- ja transnuoria tukeva Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanja sai Setan Asiallisen tiedon omena -palkinnon. Kunniakirja luovutettiin tänään HalfPride-tapahtuman puistojuhlassa Jyväskylässä. Kampanjan myönteinen sanoma tulevaisuudenuskosta ja jokaisen oikeudesta omannäköiseensä elämään on tavoittanut valtavan määrän ihmisiä internetin, television ja kirjan kautta. Onnistunut ja suomalaisittain huikean näkyvyyden saanut kampanja on Setan mielestä rohkaiseva osoitus itsensä likoon laittamisen voimasta. Palkittuun kampanjatiimiin kuuluvat Tommi Laitio, Ani Kellomäki, Johanna Laitinen, Alex Nieminen, Saku Tuominen ja Tero Jokinen.

Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanja tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia ja rohkaisee syrjintää kokeneita nuoria uskomaan itseensä. Esikuvana oli Yhdysvalloissa käynnistynyt It gets better -liike, joka syntyi useiden homonuorten tehtyä itsemurhan. Kampanjan ydin koostuu videosta ja kirjasta (Paasilinna 2010), joissa ihmiset kertovat omia tarinoitaan. Video on näytetty kaikilla suomalaisilla televisiokanavilla ja monien koulujen aamunavauksissa. Kirja ja video voivat avata monen nuorelle läheisen aikuisen silmät ymmärtämään paremmin itseään pohtivaa nuorta. Kirjan myyntituotot lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimen ja netin kehittämiseen tukemaan paremmin homo-, bi- ja transnuoria. Kampanjalla on siten kauaskantoisia vaikutuksia nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointiin.

Kulunut vuosi on ollut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuneen ilkivallan ja fyysisen ja henkisen väkivallan vuosi. Seta haluaa kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat ilmaisseet tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksille esimerkiksi liittymällä jäseniksi Setan jäsenjärjestöihin tai osallistumalla pride-tapahtumiin.

Kaikki muuttuu paremmaksi -video Youtubessa:
http://www.youtube.com/watch?v=ZGPwDTzBEpQ

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaikki muuttuu paremmaksi -kirja:
http://www.paasilinna.fi/kirjat/kaikki-muuttuu-paremmaksi/

Seta ry on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö. Sen tavoitteena on kaikkien yhdenvertaisuus riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan, sukupuoli-identiteetistään tai sukupuolen ilmaisustaan. Seta jakaa vuosittain "Asiallisen tiedon omenan" taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa. Aiempina vuosina huomionosoitus on myönnetty muun muassa Vantaan Kaupunginmuseolle, kirjailija Sofi Oksaselle, kirjailija ja psykiatri Veronica Pimenoffille, Suomen Big Brother -talolle sekä kirkon Yhteys-liikkeelle.

www.seta.fi
www.jklseta.fi

2 kommenttia

Hyvä, että viime vuoden vitsin jälkeen meni tämä palkinto taas johonkin sellaiseen osoitteeseen, joka sen ansaitseekin.
  • 2 / 2
  • Onnellinen mies
  • 17.7.2011, 14.06
Kaikki muuttuu paremmaksi kampanjatiimiin kuuluville, sekä Setalle lähetän KIITOKSET kaikesta mielestäni, sielustani ja sydämestäni. Te kaikki teette upeaa ja suurenmoista työtä niin nuorten kuin jo varttuneempienkin miestä rakastavien miesten ja naista rakastavien naisten hyväksi.

Ennenkaikkea nuoret tarvitsevat tietoa, uskoa ja toivoa paremmasta, oikeudenmukaisemmasta ja ihmisyyttä arvostavammasta maailmasta, sekä luottamuksen vahvistumista sen toteutumiseen ei ainoastaan joskus tulevaisuudessa, vaan heidän elinaikanaan ja mahdollisimman joutuisasti. Ihmisarvoiseen elämään tässä yhteiskunnassa ja maailmassa on jokaisella oikeus syntymänsä perusteella ilman, että sitä tarvitsee keneltäkään ja miltään taholta anella ja rukoilla.

Itse olen päivä päivältä ilahtuneempi ja onnellisempikin niistä monista ihmisyydessään ja ihmisarvoissaan upeista miehistä ja naisista, jotka työskentelevät niin Setan kuin myös politiikan ja tiedotusvälineiden parissa näiden asioiden ajantasalle saattamiseksi. Ja ennenkaikkea iloitsen siitä, että tuon työn tuloksena mahdollisimman monen nuoren itsetunto ja itsensä arvostaminen vankistuu ja voimistuu, sillä se merkitsee myös arvokkaampia ja vakaampia ihmissuhteita ja onnellisempaa elämää. Ilo nuoren kasvoilla ja sydämessä on kiitoksen ja kunnioituksen osoitus Elämälle. Sitä tässä yhteiskunnassa tarvitaan kuten tässä maailmassakin.