Niin Saksan Bundesliigassa Bayern Münchenin kuin Saksan maajoukkueenkin riveissä pelaava huippujalkapalloilija Mario Gomez, 25, on kehottaa seksuaalivähemmistöihin kuuluvia jalkapalloilijoita tulemaan kaapista. Die Zeit –lehden haastattelussa Gomez sanoo, että kaapistatulon jälkeen pelaajat voisivat pelata ilman kahleita. Kaksinkertaisella Saksan mestarilla ja maan kalleimman siirtokorvauksen (30 milj. eur) haltijalla on painavaa sanottavaa:
- Homot eivät ole enää pitkään aikaan olleet (yhteiskunnallinen) tabu. Meillä on Saksassa homo varakansleri ja Berliinin pormestari ovat molemmat homoja, sanoo Gomez viitaten Guido Westerwelleen, Saksan toiseksi korkea-arvoisimpaan johtajaan heti Merkelin jälkeen sekä Klaus Wowereitiin, joka on pääkaupungin pormestari. Joten myös jalkapalloammattilaisten pitäisi voida kertoa mieltymyksensä kohteista, jatkaa Gomez.
Die Zeit –lehden mukaan Bundesligan kaappihomot ovat julkinen salaisuus koko maassa. Viime sunnuntaina Göttingenin yliopiston tutkija Tatjana Eggeling kertoi ZDF-televisiokanavalle tietävänsä, että Saksassa ja muualla on jopa yrityksiä, jotka järjestävät kulissiavioliittoja homoseksuaaleille ammattilaisjalkapalloilijoille.
Kirjoittajan kommentti
Gomezin kommentti tuli sopivaan aikaa, sillä tällaisia lausumisia on viime kuukausina odoteltu korkealta tasolta. Mario Gomez teki hyvän avauksen, jota edesauttaa se, että kommenti irtosi aktiiviuran aikana eikä miehellä ei tiettävästi ole ns. oma lehmä ojassa tässä asiassa. Tuon hintaluokan miesten puheita kuunnellaan. Toisekseen, Gomezin kommentti ainakaan haittaa seuransa taloutta, vaan saattaapa jopa tuoda jokusen lisäeuron sekä vaikeasti hinnoiteltavaa hyvää julkisuutta.
Koskahan Suomessa joku voisi heittää samanlaisen ”ihan OK mulle, siitä vaan” –kommentin? Kenties jopa ilman lisäystä ”siis itsehän en tunne yhtään sellaista, mutta kuitenkin”. Toivottavasti ei tarvi odottaa kovin montaa vuotta, että Euroopan leudot tuulet yltävät tänne asti. Ehkä joku eurokentillä pelaava suomalainen voisi tuoda raikkaan tuulahduksen tuliaisena kotimaahansa? Jos ei ole numeroa mihin soittaa tuuletuksensa, niin voi käyttää esim. tuota alla olevaa "Lähetä henkilökohtainen viesti artikkelin kirjoittajalle" -toimintoa.