Liettuaan homopropagandan kielto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 7

Amnesty International on tuominnut Liettuan parlamentin aikeet hyväksyä laki, joka kieltäisi kaikkki HLBTI.ihmisten ulkoilmassa tapahtuvat mielenilmaukset, kuten pride-paraatit. Samoin kouluissa homoseksuaalisuudesta puhuminen tulisi rangaistavaksi. Liettualainen LRytas-lehti kertoi Amnestyn kannasta pari tuntia sitten.

Liettuaan on tulossa laki, joka vastaa Englannin kuuluisaa Clause 28:aa. Laki kieltää mm. kaiken keskustelun homoseksuaalisuudesta kouluissa. Tiistaina parlamentin enemmistö hyväksyi laikiesityksen. Kolmas käsittely on tulossa, ja se on ratkaiseva. Laki tulee kieltämään kaikki homojen ja lesbojen tilaisuudet ulkoilmassa, koska lapset voivat nähdä sellaiset tilaisuudet.

Ensi vuonna Baltic Priden pitäisi olla Vilnassa.


Uutinen tiistaina 2.6.2009

Liettuan parlamentti hyväksyi tiistaina alustavassa käsittelyssä lain, joka kieltää homoseksuaalisuuteen kannustavan tiedon levityksen alaikäisille julkisella paikalla. Lakiesityksen puolesta oli 65 ja vastaan kaksi kansanedustajaa.
(HS)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen 28.5.2009

Liettuassa ehdotetaan systemaattisen negrofilia-, zoofilia- ja homopropagandan rankaisemista joko sakolla tai enintään vuoden vankeudella. Perustuslaissa on määritelty mielipiteen vapaus, mutta ehdotuksen mukaan sitä voidaan rajoittaa lailla, kun se on tarpeen ihmisten terveyden, kunnian ja arvon , yksityiselämän tai, moraalin suojelemiseksi.

Lakimuutoksen esittäjä Peter Grazulis sanoo, että seksuaalisten vähemmistöjen syrjintäsuojaa käytetään valekaapuna, kun todellisuudessa halutaan syrjiä perinteisiä perheitä ja heterosuhteita.

Kommentti: Liettuassa on varmaan paljon zoofilia- ja negrofiliapropagandaa. Todellsiuudessahan tässä vain yhdistellään "kauhistuttavia" asioita, jotta homoseksuaalisuuskin näyttäisi kauhistuttavalta.

Lähde: Lrytas-sanomalehti
Helsingin Sanomien artikkeli

7 kommenttia

Negro = "neekeri", vaiko nekro = kuollut?
Alkuperäistekstissä oli nekro. Kiitos tarkennuksesta.