Helsingin Gayteatteri HGT:n 20. tuotanto ensi-iltaan maaliskuussa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Helsingin Gayteatteri on perusteltu vuonna 2007.

Helsingin Gayteatteri HGT:n 20. tuotanto saa ensi-iltansa maaliskuun loppupuolella. Kevään tuotannon Rosa Unterm Rosen Stern - Pinkkiä punatähden varjossa ohjaa Jarno Pimperi.

Pimperi on pitkän linjan gayteatterilainen, ja esiintynyt lavoilla päärooleissa. Hänet on myös nähty useissa tv-ohjelmissa kuten Syke ja Aallonmurtaja sekä esimerkiksi Tom of Finland -elokuvassa. Pimperi on ollut tuottamassa kansainvälistäkin huomiota saanutta A Moment in the Reeds -indie-elokuvaa. Elokuva on palkittu Nordic International Film Festival -festivaaleilla (Paras miespääosa) ja Tampa International Gay and Lesbian Film Festival festivaaleilla (tuomariston pääpalkinto). Elokuva ja näyttelijät ovat olleet ehdolla mm. Jussi-palkinnon saajaksi 2018 sekä Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival ja Hamburg International Queer Film Festival -festivaaleilla. Pimperi opiskeli teatterikoulussa New Yorkissa vuosina 2017-2019. Hän valmistui vuonna keväällä 2019 Neighborhood Playhouse School of Theatre -oppilaitoksesta, jossa opiskeltiin Meisner-tekniikkaa. Tekniikka painottaa näyttelijäntyössä erityisesti ihmisten realistista käytöstä, ihmissuhteita ja tekemisen realismia. Näyttelijäntyön lisäksi Pimperi ohjaa lyhytelokuvia.

Rosa Untem Roten Stern -näytelmän on käsikirjoittanut Mikko Autio, joka on näytellyt ja ohjannut gayteatterin riveissä alusta asti. Autio on tuottanut HGT:lle näytelmät Viinakortti (2013), Jeffrey (2014) ja Hutsula (2018). Hän myös tuottaa tämän esityksen.

Herculeksessa (Pohjoinen Rautatienkatu 21, Helsinki) nähdään kaikkiaan 15 esitystä ajalla 19.3.-4.4.2020.

Helsingin Gayteatteri HGT

Helsingin Gayteatteri HGT ry – Helsingfors Gayteater HGT rf on perustettu syksyllä 2007. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin.

1 kommenttia

Tuo A Moment in the Reeds -indie-elokuva on tosiaan onnistunut, myös siksi että siinä maahanmuuttaja-taustainen pääosanesittäjä on myöa alan vahva ammattilainen, Syyrian teatterikoulutuksen kasvatti.

Helsingin Gayteatteri HGT on tehnyt jo mukavan mittavan ja erittäin ansiokkaan kulttuurihistorian, tarjoten monella tapaa oivallista lisärikkautta Helsingin hlbtiq-kulttuuritarjontaan. Ja Hercun iso pääsalihan on mitä oivallisin teatteriesityskäyttöönkin, sekä erittäin kustannustehokas estradiartistitoimijoille.