Siniset Ylen vaalitentissä: Terho valmis poistamaan steriliteettivaatimuksen translainsäädännöstä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho olisi valmis poistamaan steriliteettivaatimuksen ehtona juridisen sukupuolen vahvistamiselle translainsäädännöstä. Terho oli Ylen vaalitentissä maanantai-iltana.

Haastattelijan esittämään kysymykseen siitä, tuleeko Suomen poistaa translaistaan vaatimus pakkosterilisaatiosta juridista sukupuolta vahvistettaessa, vastasi Terho omalta osaltaan myöntävästi. Puolueella ei translakiuudistuksen suhteen kuitenkaan ole yhteistä linjaa, vaan asia nähdään hänen mukaansa omantunnonkysymyksenä.

- Tämmöiset sukupuolimoraaliin liittyvät kysymykset on sinisille omantunnonvapauden kysymyksiä eduskuntaryhmässä, mutta minun mielestä kyllä, sanoi Terho.

Esimerkiksi eduskunnan jättävä, nykyinen ulkoministeri Timo Soini on ilmaissut vastustavansa steriliteettivaatimuksen poistoa. Syksyllä 2017 hän totesi blogikirjoituksessaan, että "translaki ei tämän hallituksen aikana etene". Myös sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on ilmaissut vastustavansa translakiuudistusta. 

Suomi on Pohjoismaista ainoa, jossa lisääntymiskyvyttömyysvaatimus edelleen on lainsäädännössä. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!