Vihreät Ylen vaalitentissä: Seuraavan hallituksen oltava "feministinen"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 9

Torstaina Ylen Radio 1:n ja Aamu-TV:n aamun vaalitentissä oli Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen

Vihreiden mukaan seuraavan hallituksen on oltava "feministinen". Haastattelija Pirjo Auvisen kysyessä sitä, millainen on "feministinen hallitus", määritteli Mikkonen feminismiä.

- Feminismihän on sitä, että jokainen ihminen voi olla oma itsensä. Ja meillä ei ole rakenteita, jotka esimerkiksi määrittää sukupuolen suhteen niin, että millainen voit olla, millaisiin ammatteihin ohjataan, millaista koulutusta saat, vaan niin, että se vapauttaa jokaisen olemaan oma itsensä, sanoi Mikkonen. 

Uutena puolueena eduskuntaan pyrkii myös Feministinen puolue. Sekä Vihreillä että Feministisellä puolueella hlbtiq-vähemmistöjen aseman edistäminen on näkyvästi tavoitteissa.

Vihreät, kuten suurin osa muistakin puolueista kannattaa translain uudistamista itsemäärittelyyn perustuvaksi. Samoin Vihreiden lisäksi useimmat puolueet ovat ilmaisseet kannattavansa kolmannen juridisen sukupuolen laillistamista.

9 kommenttia

En kannata feminististä hallitusta. Jos noihin uskoo, pettyy pahasti. Feminismi ajaa nimenomaan ainoastaan etuja naisille. Seks. vähemmistöt jäävät nuolemaan näppejään. Yksikään feministi ei ole saanut rahaa meille missään muodossa koskaan. Kyllä lupaukset unohdetaan. Ne ovatkin vain ns. vaalilupauksia, joilla kerätään ääniä.
Vain yhteen sukupuoleen viittaava termi tasa-arvopyrkimyksen nimityksenä on tasa-arvoilun irvikuva.

Ei ole ainoatakaan syytä olla luopumatta termistä 'feminismi' ja alkaa käyttää termiä 'egalitarismi', tai ihan suomalaisittain 'tasa-arvoilu' / 'tasa-arvoaatteen kannatus'. Jos siis on oikeasti tasa-arvon - ei naisten (historiallisen) roolin korostamisen - kannattaja.

(edit: ensimmäinen lause vielä tasa-arvoisemmaksi..)