Querelle-festivaali järjestetään huhtikuun 2019 lopussa Helsingin Vallilassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Querelle-festivaali järjestetään Helsingissä 26.-27. huhtikuuta 2019.

Querelle-festivaali järjestetään huhtikuun 2019 lopulla Helsingin Vallilan makasiinialueella.

The Train Factoryssa 26.-27. huhtikuuta 2019 järjestettävän Querellen luvataan olevan festivaali, jossa ihmisen moninaisuus on kaiken lähtökohta.

Yksi tapahtuman vieraista on Chelsea Manning. Manning tuli tunnetuksi Irakin sodan aikaisesta asevoimien arkaluontoisten asiakirjojen toimittamisesta Wikileaksiin. Tietovuodon vuoksi Bradley-etunimeä tuolloin käyttänyt Manning tuomittiin vuonna 2010 vankeuteen 35 vuodeksi. Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama virkakautensa viime töinään armahti Manningin. Vankila-aikanaan Manning korjasi sukupuolensa ja muutti nimekseen Chelsea. Nykyään Manning työskentelee tietoturva-asiantuntijana.

Festivaalilla on kymmeniä muitakin esiintyjiä niin puhujien kuin musiikin, teatterin, dragin ja muidenkin taidemuotojen saralta. Esimerkkinä Jorma Uotinen, JD Samson, Hard Ton, Yona, Mr A, Divet, Kalkkuna, Linnea von Kattendam, Peter Juhan, Chicks on Speed, lesbokuoro Kaupungin Naiset, gaykuoro Out 'n loud, Helsingin Gayteatteri HGT, Tämän kylän homopoika Iisa, Atrid Swan, Ben Manson, Hifi Sean, Sharon Needles, Mykki Blanco ja Big Freedia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Festivaali oli alkuaan määrä järjestää kesän jo 2018 lopulla, mutta tilojen käyttöön saamiseen liittyven ongelmien vuoksi festivaali jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. USA:n entinen suurlähettiläs Bruce Oreck hankki konepajan VR:ltä, mutta kauppaan liittyneet neuvottelut pitkittyivät. Oreckin kanssa oli sovittu tapahtuman järjestämisestä alkuvuodesta 2018. Kun kauppa ei toteutunutkaan alkuperäisessä aikataulussa, pyrki tapahtumajärjestäjä sopimaan alueen vuokraamisesta suoraan VR:n kanssa, mutta se ei ollut halukas yhteistyöhön. Alue siirtyi Oreckin hallintaan vasta myöhemmin.

Festivaaliviikonlopun kävijätavoitteeksi ilmoitetaan 8 000.

6 kommenttia

Viikonloppuun on buukattu runsaasti erilaisia esiintyjiä. Tapahtuman verkkosivuilla todetaan, että Querelle on festivaali, jossa ihmisen moninaisuus on kaiken lähtökohta. Tällainen luonnehdinta yhdessä esimerkiksi kaupallisuuden, järjestäjien cissukupuolisuuden ja pääsylippujen hintojen (80-129 euroa) kanssa on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa kriittisiä puheenvuoroja ( https://ranneliike.net/uutiset/15138/querelle-festivaali-jarjestetaan-huhtikuun-2019-lopussa-helsingin-vallilassa ). Myös edellinen yritys järjestää tapahtuma herätti aika räyhäkkään keskustelun.