Ravintola dtm hyväksyy jatkossa oleskelulupakortin iän todistamisessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6
Ravintola dtm:n sisäänkäynti Helsingin Mannerheimintiellä. Kuvassa esiintyvät ihmiset eivät liity tapaukseen.

Helsinkiläinen ravintola dtm on ilmoittanut Facebook-sivullaan, että jatkossa se hyväksyy myös Maahanmuuttoviraston myöntämän oleskelulupakortin asiakkaan iän todistamiseen, ajokortin tavoin.

- Tästä illasta lähtien dtm hyväksyy asiakkaan iän todistamiseen Maahanmuuttoviraston myöntämän oleskelulupakortin, kerrotaan dtm:n Facebook-sivulla

- Valvira on vastoin aikaisempaa ohjeistustaan ilmoittanut tänään Helsingin Sanomissa, että ravintola voi rinnastaa oleskelulupakortin ajokorttiin, jotka ovat molemmat viranomaisen myöntämiä, mutta eivät virallisia henkilötodistuksia. Siksi käytäntömme muuttuu nyt ja haastamme muut ravintolat mukaan tekemään saman linjauksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lauantai-iltana joukko Regnbågshelgen-tapahtuman iltajuhlaan kutsuttuja henkilöitä ei päässyt ravintola dtm:ään sisään, koska heillä ei ollut ikänsä todistamiseen hyväksyttyjä henkilöpapereita - henkilökorttia, passia tai ajokorttia. Sen jälkeen tapahtuman järjestäjät päättivät siirtää tapahtuman pois ravintolasta ja jakaa Regnbågsankan-tunnustuksen ulkona. Asiasta käynnistyi vilkas keskustelu sosiaalisessa mediassa.

dtm Facebookissa
Guldankan palkinto jaettiin kadulla Ted Urholle
Dtm perustelee sisäänpääsyn epäämistä joukolta turvapaikanhakijoita

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Karhumiäs
  • 19.10.2016, 18.40
Hyvä täsmennys. Valitettavasti vain Sebastian Tynkkynen tuntuu kannattavan tässä suhteessa täysin etnistä profilointia eikä halua maahanmuuttajataustaisia homobaareihin. Jos hän on kranttu etnisen taustan suhteen, tarvitseeko muiden olla?
No avoimesti biseksuaali Sebastin Tynkkynen nyt on niin umpikristityn ristiriitainen, että toisaalta on promonnut maahanmuuttaja(kristitty)tuttujaan ja halinut äskettäin Portugalissa pidetyssä populistipuolueiden kokouksessa afrikkalaismiesten kanssa, mutta sitten on nenä nyrpässä kun puolustetaankin homojen tai homo-pakolaisten ihmisoikeuksia ja biseksuaalienkin avioliitto-oikeutta, mitä Seabastian Tynkkynen ei hyväksyisi sitäkään.

Uutistekstistä sen verran että (tietääkseni) vuodenvaihteeseen asti maahanmuuttajien Oleskelulupakortit myöntää Poliisi, mutta vuodenvaihteen jälkeen Maahanmuuttovirasto. Voi toki olla toisinkin, mutta tuohon viittaavaa Poliisi tiedottaa sivuillaan.