Ravintola dtm hyväksyy jatkossa oleskelulupakortin iän todistamisessa (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Karhumiäs
  • 19.10.2016 18:40
Hyvä täsmennys. Valitettavasti vain Sebastian Tynkkynen tuntuu kannattavan tässä suhteessa täysin etnistä profilointia eikä halua maahanmuuttajataustaisia homobaareihin. Jos hän on kranttu etnisen taustan suhteen, tarvitseeko muiden olla?
  • 2 / 6
  • human
  • 19.10.2016 20:52
No avoimesti biseksuaali Sebastin Tynkkynen nyt on niin umpikristityn ristiriitainen, että toisaalta on promonnut maahanmuuttaja(kristitty)tuttujaan ja halinut äskettäin Portugalissa pidetyssä populistipuolueiden kokouksessa afrikkalaismiesten kanssa, mutta sitten on nenä nyrpässä kun puolustetaankin homojen tai homo-pakolaisten ihmisoikeuksia ja biseksuaalienkin avioliitto-oikeutta, mitä Seabastian Tynkkynen ei hyväksyisi sitäkään.

Uutistekstistä sen verran että (tietääkseni) vuodenvaihteeseen asti maahanmuuttajien Oleskelulupakortit myöntää Poliisi, mutta vuodenvaihteen jälkeen Maahanmuuttovirasto. Voi toki olla toisinkin, mutta tuohon viittaavaa Poliisi tiedottaa sivuillaan.
  • 3 / 6
  • Someone
  • 19.10.2016 21:11
Sebastian Tynkkysen viimeisin ulostulo Uuden Suomen Puheenvuorossa on kyllä aika "hengästyttävää" luettavaa. Ei oikein onnistunut yhden henkäyksen lukutekniikka ;-)

No, ainakin Oulun Yöhuikka saa mainosta ... Hohhoijaa.
  • 4 / 6
  • human
  • 20.10.2016 2:12
Tuosta asiasta, iän todistamisesta Oleskelulupakortilla vielä sen verran että eikös tuo kortti myönnetä turvapaikanhakijalle vasta sitten kun hän saa myönteisen turvapaikkapäätöksen?

Sitä ennen turvapaikanhakijoillahan ei ole mitään henkilöllisyystodistusta (paitsi vok-kortti), koska turvapaikkaa hakiessaanhan heiltä Poliisi kerää passit ja muut henkilöllisyyspaperit pois talteen turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi.
Tuo tehdään siksi että kielteisen turvapaikanhakijan maasta poistamisen esteeksi ei pääse tulemaan sitä että hän epätoivoissaan tuhoaisi passinsa ja jotta hän ei myöskään pääse liikkumaan maasta niiden rajojen yli, joissa on henkilöllisyystarkastus.

Eli turvapaikanhakijana vasta olevalla ei ole ymmärtääkseni mitään mahdollisuuksia jatkossakaan osoittaa ikäänsä ravintoloihin aikoessaan. Toivottavasti se turvapaikkapäätösprosessi ei jatkossa kestäisi vuotta.

Oleskelulupa-kortin saaneet siis ymmärtääkseni ovat jo saaneet turvapaikkaoikeuden ja siten nyt ainakin onkin reilua että heitä kohdellaan iän suhteen yhdenvertaisesti kuin muutakin väestöä, eli että tuo Oleskelulupakortti käy iän osoittamiseen.

Kommenttia muokattu: 20.10.2016 klo 02:16
  • 5 / 6
  • Public eye
  • 20.10.2016 11:36
Maahanmuuttoviraston mukaan Oleskelulupakortti on:

"Maahanmuuttoviraston tai poliisin myöntämä kortti, jolla muut kuin EU-kansalaiset todistavat oleskeluoikeutensa Suomessa. Kortin sirulle tallennetaan biometrisinä tunnisteina muun muassa kasvokuva ja kaksi sormenjälkeä. Oleskelulupakortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus."

Käsitän asian niin, että turvapaikanhakijalla on toki oikeus oleskella maassa (ainakin) niin kauan, kuin hänen turvapaikkahakemustaan käsitellään, joten hänelle myönnetään oleskelulupakortti.
  • 6 / 6
  • human
  • 21.10.2016 17:21
Tietääkseni EUn ulkopuolelta tulleille opiskelijoillekin myönnetään Oleskelulupakortti tai Oleskelulupa-tarra passiinsa, opiskeluperussteisen oleskeluluvan hakemuksen päätöksen jälkeen.
Oleskelulupakortista usein kysyttyä viittaisi mielestäni siihen että kortin saa vasta myönteisen oleskelulupa- tai turvapaikka-päätöksen jälkeen, eli täällä kysymys 7 http://www.migri.fi/nain_palvelemme/usein_kysyttya/oleskeluluvat/oleskelulupakortti

Asian voisi toki journalismi varmistaa Migriltä tms.

Ranneliikkeen veljesmedia selvitteli omalta taholtaan Oleskelulupakortin validiutta ja HLBT-illanviettopaikkojen käytäntöjä sen suhteen aiemmin ja nyt näin: http://blog.qruiser.com/qx.fi/227638/guldankanjupakasta-tuli-lupagate
Turussa on hyväksytty Oleskelulupa jo aiemmin, mutta Tampereella ja Helsingissä ei ja Treen Mixei ja Hgin Hercules eivät aio hyväksyä Oleskelulupaa evidenssiksi iästä nytkään, ellei viranomaisilta tule asian suhteen uutta ohjeistusta (Hercules ei hyväksy kuulemma ajokorttiakaan iän osoittamiseen tai edellyttää asian varmistamista Poliisin kanssa).

Lienee persu-hallinnon ilkikurisuutta sitten se, että ensin vuodenvaihteesta turvapaikanhakijoiden Oleskelulupahakemukset ja jatkolupahakemukset (2 vuoden välein) pitää toimittaa henkilökohtaisesti Maahamuuttoviraston tomipisteisiin, joita on vai muutama http://www.migri.fi/yhteystiedot/toimipisteet
Eikä niitä voi toimittaa enään Poliisille, kuten vuodenvahteeseen asti tehdään - Poliisilla on sentään toimipisteitä ympäri maata.
Jatkossa siis ilmeisesti HLBT-turvapaikkaoikeuden saanut joutuu matkustamaan, kustantamaan useamman sataa kilometriäkin uusiakseen luvan.
Sama koskee ilmeisesti myös EUn ulkopuolelta tulleita opiskelijoitakin.

Kommenttia muokattu: 21.10.2016 klo 17:23