ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Guldankan palkinto jaettiin kadulla Ted Urholle

vaeltaja2006 • 16.10.2016 13:21 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Guldankan on Regnbågsankan-yhdistyksen antama tunnustus.
Lauantai-iltana ruotsinkielisen sateenkaariviikon pääjuhlassa jaettiin perinteinen Guldankan -palkinto. Pääjuhla oli siirretty DTM:stä kadulle vastalauseena sisään pyrkineiden turvapaikanhakijoiden kohtelusta.

Palkinnon sai Ted Urho, journalisti Ylestä. Hän on juontajana ja reportterina Ylen ruotsinkielisissä pääkaupunkiseudun ohjelmissa. Palkinnon luovutti Regnbågsankanin puheenjohtaja Oscar Ohlis. Hän sanoi, että "tarvitsemme enemmän sellaisia esikuvia kuin Ted, joka uskaltaa ottaa kantaa ihmisoikeuksiin. Voimme ylpeinä antaa palkinnon henkilölle, joka lukemattomia kertoja on nostanut esiin hlbti-kysymyksiä Suomen ruotsinkielisen väestön keskuudessa." (Yle nyheter)

Tilaisuuteen oli kutsuttu pari turvapaikanhakijaa, mutta heiltä evättiin sisäänpääsy. Ted Urhon mukaan syynä luultavasti oli, etteivät he pystyneet vahvistamaan ikäänsä. Tilaisuus siirrettiin kadulle Mannerheimintielle.

Guldankan-palkinto jaetaan merkittävästä työstä moninaisuuden, ihmisoikeuksien, ennakkoluulojen vähentämisen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta erityisesti ruotsinkielisessä Suomessa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnea voittajalle. Varmasti ansaittu palkinto.

***

Minusta järjestäjien vastalause sen sijaan on hyvin erikoinen. Jos ravintola jää kiinni alaikäisille anniskelusta, niin edessä voi olla toiminnan kannalta erittäin vakavia ongelmia. Siksi ravintola joutuu varmistumaan asiakaskunnan täysi-ikäisyydestä. Varmistukseksi ei riitä muiden vakuuttelut henkilön täysi-ikäisyydestä.

Mikäli kyse oli ikärajasta/henkkareista, niin dtm ei ole syyllistynyt mihinkään moitittavaan. Jos kyse oli muusta, niin siinä tapauksessa pahempi juttu. Nyt olisi dtm:n syytä selvittää asia ja julkaista asiaa koskeva tiedote.
  smo • 16.10.2016 13:56
Kyseistä tilannetta lähemmin tuntematta asia olisi voitu hoitaa siistimmin niin, että turvapaikanhakijat olisi päästetty palkinnonjakotilaisuuden ajaksi (sitä kaiketi kutsu koski?) ravintolaan mutta heille olisi ilmoitettu että alkoholin nauttiminen on heiltä Suomen lain mukaan kielletty. Laki ei estä alaikäisen oleskelua anniskelutilassa, ja sisäänpääsyikärajat on otettu käyttöön vain ravintolan käytännön toiminnan helpottamiseksi. Tässä olisi ollut kaikesta päätellen poikkeuksen ja joustamisen paikka.
  Public eye • 16.10.2016 14:43
Niin, taustoja tarkemmin tietämättä on ehkä aikaista ottaa kantaa. Joustot ja poikkeukset usein onnistuvat helpommin, jos tarve niille on tiedossa hyvissä ajoin.
  smo • 16.10.2016 14:47
Dtm vahvistaa, että kyse on ollut henkilöllisyystodistuksen puuttumisesta nuorilla henkilöillä. Asiasta kerrotaan olevan tulossa virallista tietoa piakkoin.
  smo • 16.10.2016 15:10
Tilaisuuteen oli kutsuttu parikymmentä turvapaikanhakijaa (ei pari, kuten artikkelissa virheellisesti väitetään). Ravintola ei kelpuuttanut viranomaisen myöntämää oleskelulupaa ovella henkilöllisyystodistukseksi, mistä ilmenee henkilötiedot, jolla turvapaikka myönnetty eli parhaat mahdolliset tiedot yksilön henkilöllisyydestä. Asian tiimoilta on oltu yhteydessä Dtm:n johtoon ja omistajiin useasti. Alussa he ymmärsivätkin ongelman ja halusivatkin tukea turvapaikanhakijoita kaikin tavoin. Jossain vaiheessa asenne muuttui totaalisesti ja mielenkiinto heiltä lopahti. Monista kirjallisista ja suullisista kysymyksistä huolimatta, he valitsivat tien olla täysin kommentoimatta ja välittämättä tätä turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kohtaamaa ongelmaa. Ilmeisesti he eivät ole tarpeeksi iso asiakasryhmä mistä välittää? Surullista.
  Harri (ei rekisteröitynyt) • 16.10.2016 18:08
Miksi Regnbågsankan-yhdistyksen väki oli niin ajattelematonta, että järjesti tilaisuuden niin että siellä oli alkoholi-anniskelua? Eikös DTM:ään voi järjestää muutenkin tilaisuuksia, kuin vain alkoholijuottola-periaatteella? Alkoholianniskeluhan rajoittaa tilaisuuteen osallistujien ikää tietenkin.
Lisäksi, jos tuonne tilaisuuteen oli kutsuttu muslimi-maahanmuuttajia, niin eivät heistä kaikki hingu alkoholin perään. Tilaisuudessahan olisi voinut olla myös alkoholiton tarjoilu.

( Typerintähän Suomessa on se, että alle 18--vuotias, ulkomaalainenkin voi mennä yksinkin kirkkoihin ja mennä ehtoolliselle ja niissä anniskellaan alkoholia roimasti alle 18-vuotiaallekin - vain siksi, että tuossa uskonnossa uskotaan alkoholiin. )

Ulkomaalaisillahan on sinällään mahdollisuus käyttää oman lähtömaansa passia virallisena henkilötodistuksena täällä Suomessakin. Osalla heistä ei vain passia ole, syystä tai toisesta, ei ole koskaan ehkä ollutkaan kun ovat joutuneet lähtömaassaan lähtemään pakoon sotaa tai vainoja tai muuten. Sitten niin kauan kuin he ovat turvapaikan tai oleskeluluvan hakijoita, he saavat tietääkseni jonkin henkilökortin, mutta se ei tosiaan ole virallinen henkilöllisyystodistus. Vasta sitten kun he saavat turvapaikan, työluvan tms, he saavat poliisilta virallisen henkilötodistuksen (sen he joutuvat tietääkseni maksamaan itse, eikä siihen anneta sosiaalitukia tms erikseen).

Kommenttia muokattu: 16.10.2016 klo 23:34
  human • 16.10.2016 22:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy