Kristillisdemokraattien ja Aito avioliitto ry:n Familia-verkosto perustettiin eduskunnassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 14
Aito avioliitto -yhdistys keräsi nimiä myös Helsingin rautatieaseman katveessa (kuva: JuhaniV)

Eduskuntaan on perustettu miehen ja naisen suhteeseen perustuvien perheiden asemaa korostamaan pyrkivä Familia-verkosto. Verkoston perustamiskokous pidettiin eduskunnassa 17.5.2016 - kansainvälisenä homo-, trans- ja bifobian vastaisena päivänä.

Verkoston näkyvimmät nimet ovat kristillisdemokraattien ja Aito avioliitto ry:n riveistä, mutta perustamiskirjan allekirjoittajina kerrotaan olevan muidenkin puolueiden kansanedustajia.

Verkoston puheenjohtaja on kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen ja varapuheenjohtaja Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Susanna Koivula. Verkoston toimintaan liittyvät läheisesti esimerkiksi kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen ja perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko.


Verkoston perustamisesta kerrotaan Antero Laukkasen Facebook-seinällään julkaisemassa tiedotteessa.

Verkoston mukaan sen tarkoituksena on "ylläpitää ja edistää perinteistä ja kestävää perhekulttuuria, joka perustuu miehen ja naisen keskinäiseen suhteeseen", joka verkoston mukaan "muodostaa lapsille luonnollisen kasvuympäristön". Sen on myös määrä tukea miehen ja naisen välisen avioliiton arvostusta lisäävää lainsäädäntötyötä ja "luoda edellytyksiä kansanedustajien ja ydinperheiden asioita hoitavien intressiryhmien väliselle yhteistyölle". Myös "lapsen ensisijaisen edun" huomioon ottaminen kaiksessa lapsia koskevassa lainsäädännössä mainitaan verkoston pyrkimyksissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansanedustaja Antero Laukkasen on määrä kertoa verkoston toiminnasta enemmän tiistaina 24. toukokuuta, jolloin Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä järjestää eduskunnan kansalaisinfossa Avioliittolaki ja kansalaisaloitteet -seminaarin.

***

Aito avioliitto ry keräsi vuonna 2015 yli 100 000 nimeä kansalaisaloitteeseen, jolla vaaditaan 1. maaliskuuta 2017 voimaan tulevan tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista. Aloitteen eduskunnalle luovuttamisen ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Joidenkin arvioiden mukaan Avioliittolaki ja kansalaisaloitteet -seminaarilla pohjustetaan aloitteen luovuttamista eduskunnalle.

Loppuvuodesta 2015 yhdistyksen silloinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen jätti tehtävänsä. Rahkonen on esimerkiksi kritisoinut uskonnonvapautta ja vaatinut islamin harjoittamisen kriminalisointia Suomessa. Rahkonen ja Aito avioliitto ry:n tiedotussihteeri Pasi Turunen ovat tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativan kansalaisaloitteen vireillepanijat.

Aito avioliitto ry on yhteistyössä ranskalaisen La Manif Pour Tous -nimisen ns. perhejärjestön kanssa. Molemmat ovat edistämässä sateenkaariperheitä vastustavaa EU-kansalaisaloitetta. Aito avioliitto ry on lisäksi kertonut olevansa "yhteisessä rintamassa" amerikkalaisen MassResistance-homovihajärjestön kanssa.

Nimenkeruu sateenkaariperheitä vastustavaan EU-kansalaisaloitteeseen alkoi
Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen kristillisdemokraattien kärkihankkeita
Avioliittolain uudistuksen vastustajat liikkeellä virheellisin väittein

14 kommenttia

Noilla umpi-kristityillä tuota varastamis-intoaan sitten riittää.

Perheitä on monenlaisia, on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Mitenkäs, ottavatkohan exä-kdläisen, nyxä-persun Toimi Kankaanniemen tuon poppoonsa kunniajäseneksi, naismies-syrjähyppely-perhearvoja vahvistamaan ; )
  • 2 / 14
  • Äänestäjä
  • 19.5.2016, 11.43
Luultavasti porukka on sellaista jota en äänestäisi muutenkaan, mutta löytyyköhän jostain listaa ketä tohon kuuluu ni ei pääse vahinkoja sattumaan.