ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen kristillisdemokraattien kärkihankkeita

Sami Mollgren • 09.02.2016 19:37 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Yle kartoitti eduskuntapuolueiden "kärkihankkeita". Turvapaikkakysymys ja työmarkkinasopu nousivat esiin kaikissa puolueissa, mutta KD nosti esiin avioliittolain liitännäislakeihin puuttumisen ja tasa-arvoista avioliittoa vastustavan kansalaisaloitteen.

KD haluaa avioliitolain uudistuksen ns. liitännäislait, kuten adoptiolain, vielä arvioitavaksi. KD:n piiristä vaaditaan, että lapsilla olisi ensisijaisesti oikeus äitiin ja isään.

- Pyrimme suojelemaan perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa sen hajottamiselta, sanoo Ylelle kristillisdemokraattien Peter Östman.

Avioliittolain uudistus ei kuitenkaan muuta lasten ja vanhempien juridisia suhteita, koska avioliittolailla säädetään vain kahden aikuisten välistä suhdetta. Lakiuudistuksen astuttua voimaan 1.3.2017 myös samaa sukupuolta olevat parit voivat hakea adoptiota pariskuntana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Se on sitä "lähimmäisenrakkauta" kristillisimmillään.

Räsäsestä oli uutinen äskettäin lehdessä, että nuorena hänet oli yritetty raiskata. Joku kantasuomalainen nuorukainen oli retuuttanut hänet pusikkoon teini-iässä, mutta hän oli päässyt rimpuilemalla karkuun kuitenkin. Hän ei ollut tehnyt asiasta ilmoitusta silloin, mutta oli kuulmemma nyttemmin puhunut asiassa tyttäriensä kanssa. Asia tuli esille kuulemma Eduskunnan verkostoissa kun osallistujilta oli kysytty, ovatko he törmänneet seksuaaliseen ahdisteluun ja Päivi oli avautunut asiasta.

Eli heteroseksuaalisuus oli yrittänyt jopa raiskata hänet, mutta silti hän on pannut tarmonsa homorakkauden vastustamiseen.

Tosin kd:ssä ne änkyrämiehet taitavat olla niitä pääpiruja.

Kommenttia muokattu: 10.02.2016 klo 16:13
  human • 09.02.2016 21:55
– Pyrimme suojelemaan perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa sen hajottamiselta, perustelee KD:n Peter Östman.

Östmanin höperehtiminen lisääntyy vuosi vuodelta. Puolueensa fanaatikkosiipeen kuuluvaa Sari Tanusta kaihertaa myös suunnattomasti, ettei eduskunta toimikaan muinaisten kamelikuskien leirinuotioturinoiden mukaan, vaan kunnioittaa sekä naisten että homojen kansalais- ja ihmisoikeuksia. Onneksi Suomi on edistynyt niin pitkälle, että jossain rinnakkaismaailmassa elävät östmanit ja tanukset eivät päätä ihmisoikeusasioista.
  Havainnoija • 10.02.2016 00:19
Antaa kristillisten mölistä tästä, alamäki vain kiihtyy. Viime eduskuntavaaleissa menettivät taas yhden kansanedustajan, sama laskeva käyrä jatkuu.
  Jarmo (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 12:32
No, toisaalta KD voisi puolustaa "lähemmäisenrakkautta" ja vaatia heteronormatiivista standardiksi kaikille ja perinteistä avioliittokäsitystä perinteisine roolimalleineen myös sateenkaareville kansalaisille. Jostain kumman syystä kyllä he ovat niin suvaitsevaisia, että antavat homojen elävää siunaamatta synnissä, kuin solmia avioliiton pyhittääkseen rakkauden jumalankasvojen edessä? Uuuh Sodoma och Gomorra!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 14:59
Krisupuolue jatkaa rinnakkaismaailmassa elämistä. Kd-lehti nimittäin kirjoittaa, että ”Eduskunta keskustelee parhaillaan hallituksen esityksestä avioliittolain muuttamisesta sukupuolineutraaliksi” ( www.kdlehti.fi ). Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin jo 2014 ja presidentti on myös sen voimaantulon vahvistanut. Fundikset voivat lukea tästä oikeusministeriön ylläpitämästä Finlexistä uudistetun avioliittolain, jossa nainen ja mies on korvattu kahdella henkilöllä:
www.finlex.fi

Krisupuolueen vaatimaa lapsivaikutusten arviointia ei tarvitse tehdä avioliittolakia muutettaessa, koska avioliittolain muutos ei vaikuta lasten asemaan eivätkä lait, asetukset ja määräykset vaadi arviointia tekemään.
  Havainnoija • 10.02.2016 15:18
Lasten "edusta" ja pahaksikäytöstä tosiaan:

s-media-cache-ak0.pinimg.com
  human • 10.02.2016 16:17
Koska eduskunta äänestää näistä liitännäislaista kun tänään oli vasta asian ensimmäinen käsittely?
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 16:49
Tiistainapa äänestellään.
  smo • 13.02.2016 14:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy