ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Harvat tietävät, että homosuhteet on kielletty yli 75 valtiossa

Sami Mollgren • 16.11.2015 07:46 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
YouGov-tutkimuslaitoksen AIDS Alliancelle tekemän selvityksen mukaan suurin osa briteistä aliarvioi niiden maiden määrän, joissa homoseksuaaliset suhteet on kielletty lailla.

Pieni osa arvioi maita olevan alle 10, lähes neljännes vastaajista arvioi tällaisia valtioita olevan 10-30, hieman pienemmän määrän arvio oli 31-50 ja noin kahdeksan prosenttia arveli tällaisia valtioita olevan 51-70. Alakanttiin osuvan arvion esitti yli puolet kyselyyn vastanneista.

Suunnilleen oikean arvion esitti noin 5 prosenttia vastaajista.

Yläkanttiin menevän arvion esitti noin seitsemän prosenttia vastaajista. Kolmannes vastaajista ei osannut antaa minkäänlaista arviota.

Kysely tehtiin Britanniassa, ja siinä kysyttiin myös vastaajien tietämyksestä siitä, monessako Brittiläiseen kansainyhteisöön kuuluvassa 53 valtiossa homoseksuaaliset suhteet ovat kiellettyjä. Oikean vastauksen - yli 41 - tiesi vain kolme prosenttia vastaajista.

Esimerkiksi Suomi on tunnustanut 195 valtion itsenäisyyden; tästä laskettuna runsas kolmannes maailman valtioista pitää homoseksuaalisia suhteita rangaistavina.

Suomessa kansalaisten tietämystä homosuhteiden kielloista eri maissa ei ole selvitetty.

Toisessa kyselyssä selvitettiin turistien suhtautumista matkakohteen lainsäädännön suhtautumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Vaikka suurin osa katsoo oikeuden samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin olevan perustavaa laatua olevan ihmisoikeuden ja lähes puolet rajoittaisi homovastaisten valtionpäämiesten vierailua maahan, eivät hlbti-kysymykset paina vaakakupissa matkakohteen valinnan yhteydessä; tärkeämpiä valintaan vaikuttavia asioita ovat hintataso, yöelämä, rannat ja kielimuuri. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Tunisia ja Marokko.

Joissain maissa homoseksuaalisesta suhteesta voidaan rangaista kuolemalla. Tällaisia maita ovat Jemen, Iran, Mauritania, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Lisäksi Irakissa ja eräillä uskonnollisten terroristien hallitsemilla muilla alueilla oikeutta voidaan jakaa muuallakin kuin virallisissa valtioliisissa tuomioistuimissa, ja homoseksuaalisuus tai epäily siitä voi johtaa kuolemantuomioon.
Homosuhteet kieltävien maiden lisäksi on vielä joukko maita, joissa samaa sukupuolta olevien välisten suhteiden esittäminen myönteisessä valossa on kiellettyä.

Myös aidsin vastaisessa työssä homosuhteiden rangaistavuus on merkittävä ongelma. Koska aids on perinteisesti liitetty homoseksuaalisuuteen, eivät ihmiset seksuaalisesta suuntaututeisuudestaan riippumatta uskalla leimautumisen tai syrjinnän pelossa hakeutua esimerkiksi testeihin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Myös aidsin vastaisessa työssä homosuhteiden rangaistavuus on merkittävä ongelma. Koska aids on perinteisesti liitetty homoseksuaalisuuteen, eivät ihmiset seksuaalisesta suuntaututeisuudestaan riippumatta uskalla leimautumisen tai syrjinnän pelossa hakeutua esimerkiksi testeihin."

Niinpä, vaikka nykytiedon mukaan hiv/aids sai alkunsa heteroseksuaalisesta rannikkokaupunki-prostitutiosta Länsi-Afrikassa.

ääri-kristilliset käännytys-evankelistathan julistavat kovasti Etiopissa, Ugandassa, Nigeriassa, Kamerunissa yms. että seksuaalivähemmistöt levittävät hiviä ja ovat syyllisiä siihen - samalla nuo julistaen myös tuomitsevat kondomin käytön.

Mielenkiintoista olisi ollut myös kysyä ihmisiltä sitä, miten laajasti hyväksyttyä he arvelevat homorakkaudenkin ja muiden seksuaalivähemmistö-suuntautumisten olleen, nykytiedon mukaan, n. 1 eaa.
  human • 17.11.2015 00:17
Etsimmekö etsimmekö kenties syyllisiä afrikasta alunperin? Nykytiedon mukaan HIV-1 siirtymistä simpansseista ihmisiin ei ole vielä täysin selvitetty. Yksi teoria on verikontakti simpanssien metsästyksessä ravinnoksi, virus levisi seksikontakteissa.
HIV-1 alatyyppi rantautui Gongosta Haitiin 1960-luvulla siirtotyöläisten keskuudessa, tämä tyyppi on levinneinen koko maailmassa. Amerikoissa epidemian katsottiin alkaneen "'Four-H-Club".

www.avert.org
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 17.11.2015 01:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy