Jukka Takalon "Jokainen on vähän homo" levytetään venäjäksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 10

Jukka Takalo kertoo Stara.fi -viihdepalvelussa, että suvaitsevaisuuden puolesta kantaa ottava kappale "Jokainen on vähän homo" käännetään ja levytetään venäjäksi.

Takalo kertoo Stara.fi:ssä hermostuneensa Suomen olympiakomitean päätöksestä kieltää suomalaisilta urheilijoilta sateenkaaren väriset kynsimaalaukset. Hän pohtii, nöyristelläänkö Suomessa Venäjän johtoa pelon vai idänkaupan suhteiden vuoksi.

Takalo kertoo maalanneensa tyttärensä meikkipussista löytämillään eri värisillä kynsilakoilla peukalonsa sateenkaaren väreillä kannustaakseen ihmisiä ympäri maailmaa elämään ja olemaan vailla pelkoa oman identiteettinsä vuoksi.

Jokainen on vähän homo löytyy helmikuussa 2011 julkaistulta Jukka Takalon sooloalbumilta Vastarannan laulut. Laulu kuultiin myös Helsinki Pride 2010 -tapahtuman puistojuhlassa. Kappaletta varten etsittiin "homo"-huutoja avoimella kilpailulla. Vuonna 2010 YouTubessa julkaistua kappaleen Jokainen on vähän homo videota on katsottu yli miljoona kertaa.

Takalo aikoo teettää venäjänkielisen käännöksen ulkopuolisella. Takalo etsii kääntäjää Facebook-sivullaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Oma kielitaitoni ei tähän riitä, mutta aion käännättää "Jokainen on vähän homon" venäjäksi jollakin osaavammalla tekijällä. Tavoitteena on tehdä biisistä ihmisoikeuksien "Internationale" ja saada aikaan asenteiden vallankumous Sotshissa, kertoo Takalo Stara.fi:ssä.


Jukka Takalo: Jokainen on vähän homo

Oululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo vaikutti aikanaan suomirock-yhtye Aknestikin laulajana, mutta yhtyeen lopetettua aktiivitoiminnan, hän alkoi soolouran.

Stara.fi: Jokainen on vähän homo levytetään venäjäksi – suomalaispoppari suivaantui olympiakomitealle
Jukka Takalo - Vastarannan laulut
www.jukkatakalo.fi

10 kommenttia

Toki ihan hyvä ajatus kappaleen tekemisen taustalla, mutta kappaleen nimi ja sanat ovat varsin typeriä.

Kommenttia muokattu: 23.08.2013 klo 14:06
Itsekään en taannoin, enkä edelleenkään ole innostunut tuon kappaleen sanoituksesta, kahdestakin syystä

1) jokainen ei ole homo, vaan homo on homo, lesbo on lesbo, hetero on hetero, biseksuaali on biseksuaali, trans-ihminen on trans-ihminen - eli
meitä on moneksi omanlaisekseen, joissa kaikissa hyvikset ovat hyviksiä

2) en ole "vähän homo", enkä ole vähääkään myöskään hetero eikä ajatus muutenkaan siitä että jokainen olisi "vähän jotain" ole relevantti - olla vähän yhtä ja vähän toista on enkä lähinnä biseksuaaleja, mutta ei homoja, eikä heteroita. Väitteessä että jokainen on "vähän homo" on se sudenkuoppa, että sittenhän pitäisi myös olla muka "vähän hetero" ja sehän ruokkii sitten homofoobikoitakin sanomaan meille että "ole sitten vähän homo, mutta et paljoa, etkä kokonaan" - eli oikeastaan juuri sitä, mitä Venäjä nyt harrastaa.

Kommenttia muokattu: 23.08.2013 klo 20:56