ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tv-sarja Skam voitti kaksi palkintoa Norjan televisiogaalassa

Sami Mollgren • 13.05.2017 09:30 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
Norjan television nuorisolle suunnattu sarja Skam voitti perjantaina järjestetyssä Norjan televisioalan Gullruten-gaalassa palkinnon "vuoden tv-hetkestä" sekä yleisöpalkinnon.

Yleisöpalkinnon sai Skamin kolmannella tuotantokaudella toisensa löytänyttä poikaparia Isakia ja Eveniä näytelleet Tarjei Sandvik Moe ja Henrik Holm.

Vuoden tv-hetken palkinnon Skam sai yleisön äänestyksen perusteella kolmannen tuotantokauden toiseksi viimeisen jakson "O Helga Natt" -kohtauksesta.

Sarjan luoja Julie Andem ei ollut itse Bergenissä järjestetyssä gaalatapahtumassa, sillä hän jäi kotiin työn pariin; sarjan kuvaukset jatkuvat maanantaina.

Verdens Gang -lehti kertoi perjantaina, että Isakia näyttelevä Tarjei Moe puolestaan viettää juhlan kuivin suin, sillä hän on alaikäinen vielä puolentoista viikon ajan.

- Osaltani mennään ilman alkoholia. Minulla on huoltaja mukana, kertoo Moe lehdelle.

- Meillä kolmella [alaikäisellä] kaverilla on mukana henkilö, joka valvoo, että pysymme erossa alkoholista.

Verdens Gang kertoo myös gaalan "pusukamera"-episodista: kun kamera kohdistettiin vierekkäin istuneeseen parivaljakkoon, antoivat nuoret näyttelijät näyttävän suudelman toisilleen.

- Se oli vähän odotettua. Kun olemme yhdessä juhlimassa, päätyy se aina siihen, että olemme ringin keskellä ja sitten alkaa ympärillä huuto - joten olemme tottuneet siihen, sanoo Eveniä näyttelevä Holm.

- Se on jotain, mitä itse asiassa teemme usein, sanoo Isakia näyttelevä Moe.

Monissa kommenteissa on kehuttu Evenin ja Isakin hahmojen yhdessäolon aitoutta ja luontevuutta. Sekä Holm että Moe ovat kehuvat keskinäistä kemiaansa, joka on mahdollistanut kohtausten aitoutta. Haastattelussa Isakia näyttelevä Moe kertoo, ettei kuvauksissa läheisyys pojan kanssa tunnu sen kummemmalta kuin tytön kanssa. Hän myös kehuu Eveniä näyttelevän Holmin suutelutaitoja.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n uutisessa kerrotaan sosiaalisessa mediassa närkästytyn, kun vuoden parhaan tv-draaman palkintoa ei annettu Skam-sarjalle.

photobomb

Käyttäjän @isakyaki jakama julkaisu


Jo vuosi sitten, ennen kolmatta tuotantokautta, sarja palkittiin Norjassa Gullruten-tunnustuksilla viidessä kategoriassa: paras tv-draama, paras uusi sarja sekä vuoden innovaatio. Ida Vennerød Kolstø palkittiin parhaasta leikkauksesta ja Julie Andem sekä Mari Magnus vuoden innovaatiosta.

Sarjaa on kiitelty vuolaasti siitä, että siinä on nostettu käsiteltäväksi nuoria puhuttavia aihepiirejä, kuitenkin välttämällä suoranaista sormi pystyssä ylhäältä päin opettamista.

Sarjan neljäs - ja samalla viimeinen - tuotantokausi on toukokuun puolivälissä edennyt yli puolivälin. Isak ja Even ovat olleet sivujuonena myös neljännellä tuotantokaudella, jossa päähenkilönä on muslimityttö Sana. Sarja on julkaistu Norjan yleisradioyhtiö NRK:n verkkosivuilla ja Suomessa sitä on voinut katsoa Yle Areenassa.

Nyt alkavan viikon mittaisen tauon jälkeen on vielä luvassa muutama jakso, ja sen jälkeen sanotaan hyvästit Skam-sarjalle.

Verdens Gang -lehden haastattelema Moe kertoo, että sarjan päättyminen tuntuu surulliselta. Hän kertoo aikanaan menneensä matematiikan tunnilta sarjan koekuvaukseen - ja nyt pian se on ohi. Näyttelijäksi tähtäävä Moe ei osaa vielä kertoa tarkemmin, mitä sarjan jälkeen on tulossa.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy