ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

SKAM-sarja jälleen ehdolla tv-palkintojen saajaksi Norjassa

Sami Mollgren • 31.03.2017 16:01 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Norjan television tuottama SKAM-sarja on ehdolla parhaan tv-draaman palkinnon ja sarjassa Isakia esittävä Tarjei Sandvik Moe parhaan miesnäyttelijän palkinnon saajaksi toukokuun alussa järjestettävässä Norjan televisioalan Gullruten-gaalassa. Ehdolle päässeet julkistettiin perjantaina.

Asiasta kertoo Dagbladet.

Sarjan kolmannella tuotantokaudella päähenkilönä on ollut lukion toista luokkaa käyvä Isak ja teemana tämän kasvutarina, oman homoseksuaalisuuden hyväksyminen sekä suhde toiseen poikaan, Eveniin.

- On uskomattoman mahtavaa tulla nimitetyksi. Kulunut vuosi on ollut ihan järjetön. On jännittävä nähdä, mitä tapahtuu toukokuun gaalassa, sanoo Isakia esittävä Tarjei Sandvik Moe Dagbladetille.

Jo vuosi sitten, ennen kolmatta tuotantokautta, sarja palkittiin Norjassa Gullruten-tunnustuksilla viidessä kategoriassa: paras tv-draama, paras uusi sarja sekä vuoden innovaatio. Ida Vennerød Kolstø palkittiin parhaasta leikkauksesta ja Julie Andem ja Mari Magnus vuoden innovaatiosta.

Sarja on julkaistu Norjan yleisradioyhtiö NRK:n verkkosivuilla ja Suomessa sitä on voinut katsoa Yle Areenassa. Neljännen tuotantokauden odotetaan käynnistyvän koska tahansa. Pitkin talvea on arvuuteltu tulevan kauden päähenkilöä. Juuri nyt vahvimmat arvelut kohdistuvat muslimityttö Sanaan.

Yle kertoo sarjan saamasta suosiosta myös Suomessa. Aiemmissakin yhteyksissä on mainittu, että sarja on lisännyt kiinnostusta skandinaavisia kieliä kohtaan.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Neljännen (ja ilmeisesti viimeisen) tuotantokauden traileri on julkaistu ( skam.p3.no ). Trailerissa Evenistä tulee verta. Kauden päähenkilö on Sana.
  smo • 07.04.2017 14:02
Perjantai-iltana (12.5.) järjestetyssä vuoden 2017 Gullruten-gaalassa SKAM on saanut palkintoja. Palkinto tuli mm. parhaasta TV-hetkestä.

Gaalassa oli myös amerikkalaistyyppinen "Kiss Cam", ja sen myötävaikutuksella Isakin ja Evenin näyttelijät Tarjei Moe ja Henrik Holm pussasivat.

www.nrk.no
  smo • 13.05.2017 01:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy