Tv-sarja Skam voitti kaksi palkintoa Norjan televisiogaalassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Norjan television nuorisolle suunnattu sarja Skam voitti perjantaina järjestetyssä Norjan televisioalan Gullruten-gaalassa palkinnon "vuoden tv-hetkestä" sekä yleisöpalkinnon.

Yleisöpalkinnon sai Skamin kolmannella tuotantokaudella toisensa löytänyttä poikaparia Isakia ja Eveniä näytelleet Tarjei Sandvik Moe ja Henrik Holm.

Vuoden tv-hetken palkinnon Skam sai yleisön äänestyksen perusteella kolmannen tuotantokauden toiseksi viimeisen jakson "O Helga Natt" -kohtauksesta.

Sarjan luoja Julie Andem ei ollut itse Bergenissä järjestetyssä gaalatapahtumassa, sillä hän jäi kotiin työn pariin; sarjan kuvaukset jatkuvat maanantaina.

Verdens Gang -lehti kertoi perjantaina, että Isakia näyttelevä Tarjei Moe puolestaan viettää juhlan kuivin suin, sillä hän on alaikäinen vielä puolentoista viikon ajan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Osaltani mennään ilman alkoholia. Minulla on huoltaja mukana, kertoo Moe lehdelle.

- Meillä kolmella [alaikäisellä] kaverilla on mukana henkilö, joka valvoo, että pysymme erossa alkoholista.

Verdens Gang kertoo myös gaalan "pusukamera"-episodista: kun kamera kohdistettiin vierekkäin istuneeseen parivaljakkoon, antoivat nuoret näyttelijät näyttävän suudelman toisilleen.

- Se oli vähän odotettua. Kun olemme yhdessä juhlimassa, päätyy se aina siihen, että olemme ringin keskellä ja sitten alkaa ympärillä huuto - joten olemme tottuneet siihen, sanoo Eveniä näyttelevä Holm.

- Se on jotain, mitä itse asiassa teemme usein, sanoo Isakia näyttelevä Moe.

Monissa kommenteissa on kehuttu Evenin ja Isakin hahmojen yhdessäolon aitoutta ja luontevuutta. Sekä Holm että Moe ovat kehuvat keskinäistä kemiaansa, joka on mahdollistanut kohtausten aitoutta. Haastattelussa Isakia näyttelevä Moe kertoo, ettei kuvauksissa läheisyys pojan kanssa tunnu sen kummemmalta kuin tytön kanssa. Hän myös kehuu Eveniä näyttelevän Holmin suutelutaitoja.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n uutisessa kerrotaan sosiaalisessa mediassa närkästytyn, kun vuoden parhaan tv-draaman palkintoa ei annettu Skam-sarjalle.

photobomb

Käyttäjän @isakyaki jakama julkaisu


Jo vuosi sitten, ennen kolmatta tuotantokautta, sarja palkittiin Norjassa Gullruten-tunnustuksilla viidessä kategoriassa: paras tv-draama, paras uusi sarja sekä vuoden innovaatio. Ida Vennerød Kolstø palkittiin parhaasta leikkauksesta ja Julie Andem sekä Mari Magnus vuoden innovaatiosta.

Sarjaa on kiitelty vuolaasti siitä, että siinä on nostettu käsiteltäväksi nuoria puhuttavia aihepiirejä, kuitenkin välttämällä suoranaista sormi pystyssä ylhäältä päin opettamista.

Sarjan neljäs - ja samalla viimeinen - tuotantokausi on toukokuun puolivälissä edennyt yli puolivälin. Isak ja Even ovat olleet sivujuonena myös neljännellä tuotantokaudella, jossa päähenkilönä on muslimityttö Sana. Sarja on julkaistu Norjan yleisradioyhtiö NRK:n verkkosivuilla ja Suomessa sitä on voinut katsoa Yle Areenassa.

Nyt alkavan viikon mittaisen tauon jälkeen on vielä luvassa muutama jakso, ja sen jälkeen sanotaan hyvästit Skam-sarjalle.

Verdens Gang -lehden haastattelema Moe kertoo, että sarjan päättyminen tuntuu surulliselta. Hän kertoo aikanaan menneensä matematiikan tunnilta sarjan koekuvaukseen - ja nyt pian se on ohi. Näyttelijäksi tähtäävä Moe ei osaa vielä kertoa tarkemmin, mitä sarjan jälkeen on tulossa.

NRK: Skam vant årets TV-øyeblikk og publikumsprisen
Verdens Gang: «Skam» vant Gullruten-pris for årets TV-øyeblikk
SKAM-sarja jälleen ehdolla tv-palkintojen saajaksi Norjassa
Keskustelu: SKAM 3. tuotantokausi YLE areenassa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!