Tompan Drag king -workshop

  • Pride
  • 17:30 – 22:00
  • Joogakoulu Shanti, Helsinki

Haluatko elää illan miehenä?
Haluatko luoda drag king -hahmon?
Oletko kiinnostunut maskuliinisuudesta arki-elämässä tai lavalla?

Työpajan aikana osallistujat johdatellaan kokeilevan maskuliinisuuden pariin ja he pääsevät luomaan mieshahmon. Kurssilla tutkitaan yhdessä maskuliinisuutta, sukupuolen ilmaisua ja perehdytään partailun saloihin. Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa tapaa olla mies tai esittää miestä. Luodaan yhdessä uusia tapoja! Osallistua voi sukupuolesta riippumatta.

Työpajassa tutkitaan sukupuolen ilmaisua.
”Sukupuolen ilmaisulla tarkoitetaan erilaisia ilmaisun tapoja, jotka ovat kulttuurissamme sukupuolittuneita. Sukupuolen ilmaisu sisältää kaiken yksilön toiminnan ja käyttäytymisen, jolla hän ilmaisee itselleen ja muille olevansa nainen, mies tai jotain muuta. Näitä ilmaisun tapoja ovat esimerkiksi vaatetus, muu ulkonäkö, puhetyyli, ilmeet ja eleet. Ihmiset ilmaisevat sukupuoltaan joko tietoisesti tai tiedostamatta.”

Voit ottaa työpajaan mukaan vaatteita, asusteita, meikkejä yms. joita haluat käyttää. Partailuun tarvittavat erikoistarvikkeet saat paikan päältä. Saat osallistujakirjeen lähempänä tapahtumaa.

Haluatko esittää uskottavasti miestä?
Haluatko, että kaikki tietävät sinun olevan nainen, joka esittää miestä?
Haluatko korostaa omaa maskuliinisuuttani?
Haluatko imitoida jonkun toisen maskuliinisuutta?

Tapahtuma on syrjinnästä vapaata aluetta. Luodaan yhdessä turvallisempaa tilaa kaikille. K18.

Työpajan ohjaajana toimii drag-taiteilija, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja yhteisöpedagogi Kristiina Puukko. Hän on työskennellyt esiintyjänä, drag-kouluttajana ja sukupuolta tutkivien työpajojen vetäjänä useissa eri yhteisöissä vuodesta 2003. Kristiina palkittiin QX Awardseissa sateenkaarikulttuurin edistämisestä vuonna 2018.

Kristiina Puukon viimeisin drag king - hahmo on nimeltään Tom of Puukko, kavereiden kesken Tomppa. Tom of Puukko on ylistys sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudelle. Hahmo on keikkaillut lukuisissa tapahtumissa, mm. Helsinki Pride ja Helsinki Burlesque -festivaaleilla sekä Drag Battle -kilpailussa. Tom of Puukko oli ehdolla vuoden parhaaksi drag-hahmoksi QX Awardseissa 2018.

Lisätietoja:
Kristiina Puukko
+358 40 569 4711 (soitot mieluiten arkisin klo 10-16 välillä)
ihmisten.yhdistajat@gmail.com

Ilmoittautuminen
Osallistumismaksu on 59 e, sis. maskeeraukseen tarvittavat erikoismateriaalit.

Liput Holvista:
https://holvi.com/shop/kristiinapuukko/
Tapahtumiin on sitova ilmoittautuminen. Ilmoittaudut lunastamalla lipun verkkokaupasta.
Huom! Lunasta lippu ma 27.6. mennessä jos mahdollista.

Mikäli olet yllättäen estynyt osallistumaan tapahtumaan, voit antaa tai myydä lippusi eteenpäin. Ilmoita muutoksista välittömästi sähköpostitse osoitteeseen: ihmisten.yhdistajat@gmail.com. Mikäli tapahtuma peruuntuu järjestäjän toimesta, palautamme maksetut liput.

Tapahtumaan on varattu ilmainen paikka ihmiselle, jonka taloustilanne estäisi muuten osallistumisen. Ota yhteyttä: ihmisten.yhdistajat@gmail.com
Lämpimästi tervetuloa mukaan niin ensikertalaiset kuin vanhat tekijät!

Lainaus:
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus / Seta
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/

Tapahtuma Facebookissa:
https://fb.me/e/1noNR5mye

Viralliset sivut
Sijainti
Joogakoulu Shanti, Ruberginkatu 43, Helsinki

Huom! Ranneliike.net ei vastaa tapahtumatietojen mahdollisista virheistä. Tarkista tapahtuman ajantasaiset tiedot aina tapahtuman/järjestäjän omilta sivuilta.