Lapua Pride 2024 -kulkue marssi läpi Lapuan keskustan

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Mikko Kivinen
  • 1
Lapua Pride 2024 -kulkue marssi läpi Lapuan keskustan huutaen iskulauseita kuten "Lempeämpi Lakeus!" ja "Homoja homoja asuu Lapualla!" (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Kolmatta kertaa järjestettävän Lapua Pride 2024 -tapahtuman kulkueeseen osallistui lauantaina 6. heinäkuuta noin kuusikymmentä ihmistä. Lapuan keskustan läpi marssinut kulkue huusi useita iskulauseita kuten "Lempeämpi Lakeus!" ja "Homoja homoja asuu Lapualla!"

Kulkue järjestäytyi Lapuan torilla klo 12.30 vaihtelevassa säässä ja lähti liikkeelle klo 13.00. Kulkue marssi lähes aution Lapuan keskustan läpi Lassilantietä Kauppakadulle ja siitä Kulttuurikeskus Vanhalle Paukulle, jossa järjestettiin tapahtuman pääjuhla.

Lapua Pride 2024 -kulkue järjestäytyi Lapuan torilla. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Pääjuhlassa esiintyjinä olivat 1Tipe Kvartetti, Jules & Kuolleet Opetuslapset sekä Soundwave Explosion.

Tapahtuman järjestämisestä vastasi Lakeuden Sateenkaari Ry. Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Mico Ylimäki ja edellinen puheenjohtaja Johanna Lahdensuo kertoivat ranneliike.netille, ettei Lapuan Pridella ole ollut erillisiä teemoja kuten isompien kaupunkien Prideilla.

- Isommissa kaupungeissa voidaan keskittyä teemoihin, mutta täällä pelkkä olemassaolo on oma juttunsa, sanoo Mico Ylimäki. 

- Siitä mistä aloitettiin on kuitenkin menty jo ihan hirveä askel eteenpäin, sanoo Johanna Lahdensuo. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Paljon positiivisempi ilmapiiri on tällä hetkellä kuin muutama vuosi takaperin... Tämän kehityksen näkee jo lyhyessä kolmen vuoden ajassa. Kun silloin 2022 aloitettiin, kun meillä oli ensimmäinen Pride, niin häirintää oli [paljon]. Ja nyt viime vuonna ei ollut oikeastaan yhtään, yksi lippu pöllittiin, mutta se jäi siihen. Ja nyt [tänä vuonna] on ihan rauhallista täällä... Että kyllä maailma pyörii, vaikka Lapualla onkin Pride, Lahdensuo naurahtaa. 

Lapua Pride 2024 -tapahtuma järjestettiin 4.–7. heinäkuuta. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtuman ohjelmaan on kuulunut muun muassa askartelua, teatteriesityksiä, työpajoja ja Pride-Zumbaa.

Ranneliike.net: Lapua Pride 2024 - Instagram

1 kommenttia

Minä voin todella ihailla noita pohjalaisia aktivistejä. He toimivat hienosti tasa-arvoisen ja inhimillisen elämän puolesta.