Cismittääkö? -taidenäyttely

  • Taidenäyttely
  • 11:00
  • Galleria Uusi Kipinä, Lahti

Toisen kerran järjestettävän ryhmänäyttelyn teemana on tällä kertaa Vähemmän kuin vähemmistö. Teokset käsittelevät eri lähtökohdista samanaikaisesti useampaan vähemmistöön kuulumista.

Itseilmaisu ja päätösvalta omasta kehosta ja elämästä ovat asioita, jotka monelle ovat itsestäänselvyyksiä. Millaista on kuulua sateenkaarivähemmistöön, kun juridinen ja sosiaalinen asema ei ole sama kuin valtaväestöllä? Kuka saa olla homo tai transsukupuolinen?

Ovatko kaikkien haaveet ja tarpeet samanlaisia? Miltä tuntuu kuulua useampaan vähemmistöön? Mitä on hyvä elämä? Taidenäyttelyn nimi on sanaleikki; oletus, että kaikkien kokemus sukupuolesta olisi samanlainen, kismittää. Cis-sukupuolinen henkilö kokee identifioituvansa syntymässään määriteltyyn sukupuoleen.

Myöskään kokemus vähemmistöön kuulumisesta ei ole aina sama.

Näyttelyssä on esillä teoksia monista eri medioista: mm. maalauksia, valokuvia ja veistoksia. Näyttelyyn järjestettiin keväällä valtakunnallinen avoin haku. Ensimmäinen Cismittääkö? –näyttely järjestettiin vuonna 2016 Lahti Priden yhteydessä Malskilla.

Näyttelyn ovat organisoineet Magdaleena Jakkila ja Hilmalyydia Nuolivaara yhteistyössä Lahti Priden ja Kauno ry:n kanssa, jonka vuoden teemanäyttely Cismittääkö? on. Näyttelyä on tukenut Lahden kaupunki.

Taiteilijat: Jenni Holma, Meeri Koutaniemi, Ritva Larsson, Maria Liitola, Hanna Makkonen, Enda Mattila, Jaana Miettinen, Anni Myllyniemi, Saara Mäntylä, Inari Porkka, Salla Sillgren, Timo Tähkänen, Lila Vainikka, Anna-Karoliina Vainio, Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja Noora Ylipieti.

Cismittääkö? –taidenäyttely on esillä Galleria Uudessa Kipinässä 15.8.-2.9.2018 osana Lahti Pride –tapahtumaa. Näyttely on avoinna ti-pe 11-18 ja la-su 11-16

Sijainti
Galleria Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti

Huom! Ranneliike.net ei vastaa tapahtumatietojen mahdollisista virheistä. Tarkista tapahtuman ajantasaiset tiedot aina tapahtuman/järjestäjän omilta sivuilta.