Vaasa Pride 2019 -kulkueessa lähes 900 ihmistä

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Sami Mollgren
Vaasa Pride 2019 kulkue kokoontui kauppatorilla puolen päivän aikaan. (Kuva: Martu Väisänen / ranneliike.net)

Sateenkaaren värit olivat esillä Pohjanmaan pääkaupungissa, kun Vaasassa järjestetty pride-viikko huipentui lauantai-iltapäivänä kulkueeseen ja sen jälkeen järjestettyyn päiväjuhlaan. Kulkueeseen osallistui pilvisestä säästä huolimatta lähes 900 ihmistä. Päiväjuhlaan Fanny-talossa 150-200 ihmistä ja iltajuhlassa oli 170 ihmistä. Viikon muissa tapahtumissa kävi yhteensä arviolta 160 ihmistä. Priden järjestäjät kertovat ranneliike.netille olevansa tyytyväisiä osallistujamääriin.

Järjestäjien mukaan järjestelyt sujuivat pääosin hyvin. Suurin harmitus oli lauantaiaamuna sään vuoksi tehty päiväjuhlan paikan vaihto.

- Henkilökohtaisesti harmittaa, että Prideen oli tarjolla paljon ohjelmaa ja siihen tuli hyviä ehdotuksia, mutta osa oli pakko jättää pois, koska Setan resurssit eivät niihin riittäneet, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Saana Lind.

Suurimpana yllätyksenä hän mainitsee "Seksuaalisuuden ja sukupuolen teemat Tove Janssonin elämässä ja taiteessa" -luennon suosio.

Järjestäjien mukaan pride otettiin pääosin hyvin vastaan ja sen järjestämiseen saatiin apua esimerkiksi Vaasan kaupungilta, joka tarjosi käyttöömme tiloja ja tarvikkeita ja jolta saatiin myös rahallinen avustus. Lisäksi kaupunki järjesti sateenkaariliputuksen torille viikon ajaksi. Suurinta kritiikkiä saivat seurakunnat sateenkaarimessun järjestämisestä. Myös useat yritykset ja järjestöt (Folkhälsan, Röda korset Vasa Svenska Avdelning, kahvilat yms) laittoivat sateenkaarilippuja esille tai toivat muuten sateenkaariteema esille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Innostus kulkueen aikana oli suurta ja kulkueen jälkeen kiiteltiin paljon ja toivottiin, että Vaasa Pride tapahtuisi uudestaan. Tämän vuoden Priden järjestäminen oli pääasiassa Vaasan Seta ry:n vastuulla eli yhdistyksen toimintaan sidottua.

Lind toteaa, ettei voi tulevien hallistusten puolesta luvata, että Pride järjestettäisiin myös tulevaisuudessa Vaasassa. Hän kuitenkin suhtautuu asiaan hyvin toiveikkaasti. Hän toteaa, että Vaasa Pride sai hyvin näkyvyyttä viikon aikana ja useampi on nyt varmasti tietoinen Setan toiminnasta alueella.

Kulkueeseen järjestäytyminen alkoi kauppatorilla puolenpäivän jälkeen. Sieltä kulkue lähti liikkeelle kello 13, kohti Hietasaarta. Kulkueen saavuttua määränpäähänsä, käynnistyi päiväjuhla.  

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!