Lahti Pride 2019 huipentui lauantain kulkueeseen

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 1

Lahti Pride 2019 -tapahtuma huipentui lauantai-iltapäivänä järjestettyyn pride-kulkueeseen. Kulkueessa oli useampi sata osallistujaa.

Kulkueeseen järjestäytyminen alkoi kello 13.30 torilla, josta kulkue lähti liikkeelle kello 14. Kulkue kiersi keskustassa Vapaudenkatua, Vesijärvenkatua ja Aleksanterinkatua. Takaisin torille lenkin jälkeen palannut kulkue oli noin 20 minuutin mittainen. Kulkueen pääviesti oli translain tarpeellisuus. Se muistutti myös, että Lahti kuuluu kaikille.

Vapaudenkadun ja Vesijärvenkadun kulmauksessa koettiin välikohtaus, kun uhkaavasti käyttäytynyt mieshenkilö häiritsi kulkuetta. Poliisi otti kulkueen tielle pyrkineen ja aggressiivisesti huudelleen miehen hoteisiinsa, ja kulkueen matka jatkui.

Pridea häirittiin, mutta tilanne oli nopeasti ohi.

Kulkueen jo päätyttyä alkoi Lahdessa raju sade- ja raekuuro, Salpausselän malliin. Varttia myöhemmin paistoi aurinko.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kulkueen jälkeen kello 15 alkoi kolmituntisen päiväjuhlan ohjelma Seurahuoneen Piazzalla, sisätiloissa. Ohjelma käynnistyi Lahden Seta ry:n puheenvuorolla sekä tapahtuman suojelijan, Trasek ry:n puheenjohtaja Anna Haapalaisen tervehdyksellä.

Lahdessa järjestettiin priden kunniaksi myös kaupungin ensimmäisen sateenkaariliputus. Sateenkaariliput liehuvat saloissa Paasikivenaukiolla Aleksanterinkadun päässä perjantaista sunnuntaihin.

Sateenkaariliputus Lahdessa

Lahdessa toukokuun viimeiseen lauantaihin oli kasattu runsaasti erilaisia kaupunkitapahtumia priden lisäksi.

Lahti Pride -tapahtuman järjesti Lahden Seta ry.

1 kommenttia

On toi noloa että Lahden kiihkeä liikenne ei salli kulkuetta ajoradalla. Säälittävää Laden Poliisi.