Magnus Enckell

  • Taidenäyttely
  • 10:00
  • Tampereen taidemuseo, Tampere

Taidemaalari Magnus Enckell (1870–1925) on yksi Suomen taiteen historian keskeisistä taiteilijoista. Suurnäyttely esittelee kultakauden merkittävimpiin kuuluvan taiteilijan tuotannon varhaisista opiskeluajan teoksista aina 1920-luvun mytologisiin aiheisiin saakka.

Magnus Enckell tunnetaan erityisesti suomalaisen symbolismin edustajana ja johtohahmona 1890-luvulla. Viime vuosien tutkimus ja näyttely nostaa esiin yhtenä teemana nuoren, vahvan ja viriilin alastoman miesmallin toistumisen Enckellin aiheissa. Mallipiirustukset kertovat piirtäjän eroottisesti latautuneesta katseesta. Alastoman kehon asentojen ja yksityiskohtien välityksellä kuviin vangitut mallit ilmentävät myös yleisesti jotakin ruumiillisena ihmisenä olemisesta alati muuttuvassa ajassa ja tilassa.

Omatoimivierailua varten museolla on jaossa Vinkkiarkki, joka tarjoaa uusia näkökulmia näyttelyvierailuun ja johdattelee tarkastelemaan teoksia vinolla katseella. Sateenkaarihistoriakuukauden aikana marraskuussa tarjolla on draamakierroksia – Sateenkaaren värit Magnuksen teoksissa. Lisätietoja ja tapahtumakalenteri löytyvät museon virallisilta nettisivuilta.

Viralliset sivut
Sijainti
Tampereen taidemuseo, Puutarhakatu 34, Tampere

Huom! Ranneliike.net ei vastaa tapahtumatietojen mahdollisista virheistä. Tarkista tapahtuman ajantasaiset tiedot aina tapahtuman/järjestäjän omilta sivuilta.