Tapahtui 17. syyskuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Aili, Aila
  • 1948 Kääntäjä, taiteilijaprofessori Kersti Juva syntyi Helsingissä. Kersti on kääntänyt mm. Taru sormusten herrasta -kirjan (yhdessä Eila Pennasen kanssa) ja radion Knalli ja sateenvarjo- hupailusarjan. Kersti asuu osittain Suomessa, osittain Walesissa puolisonsa Juliette Dayn kanssa. Kersti toimi 1970-80-luvuilla aktiivisesti suomalaisessa hlbti-liikkeessä.
  • 1921 Saksalainen aatelinen ja poliitikko Philipp zu Eulenburg kuoli. Hänen läheiset suhteensa Saksan keisariin nousivat lehdistökeskusteluun 1908. Hänet vangittiin toukokuussa 1908 ja syytettiin oikeudessa. Todisteet puuttuivat ja Eulenburg vapautettiin huonon terveydentilan vuoksi. Hän syntyi Königsbergissä 12.2.1847.
  • 1903 Kirjailija ja journalisti Olavi Paavolainen syntyi Kivennavalla. Hän vaikutti tulenkantajissa. Hänen tunnuslauseensa oli 1920-luvulla "Ikkunat auki Eurooppaan". Hän harrasti mm. dadaismia ja alastomuutta. Hän pukeutui hyvin, ja hänen seksuaalisuudestaan on paljon käyty keskustelua. Viimeisinä vuosinaan hän seurusteli kommunistien kansanedustajan Hertta Kuusisen kanssa. Hän kuoli 19.7.1964 Helsingissä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyviä vuotuisia merkkipäiviä esitellään Pride ja hlbti-vapautusliike -sivulla.