Tapahtui 10. heinäkuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Saima, Saimi
  • 1963 Saksalainen näyttelijä ja teatterijohtaja Gustaf Gründgens kuoli Manilassa. Hän oli lyhyen aikaa naimissa Thomas Mannin tyttären Erika Mannin kanssa. Klaus Mannin romaani Mefisto (1936) kritisoi hänen toimintaansa natsien hyväksi, vaikka hän oli homoseksuaali. Gründgens pääsi natsien arvostamaksi teatterijohtajaksi 1938. Hän säilytti asemansa myös sodan jälkeen. Hän syntyi 22.12.1899 Düsseldorfissa.
  • 1954 Pet Shop Boys -duossa mainetta niittänyt Neil Tennant syntyi North Shieldsissä Englannissa.
  • 138 Rooman keisari Hadrianus kuoli. Vuonna 123 hän tutustui matkoillaan n. 15-vuotiaaseen nuorukaiseen, Antinoukseen. Keisari ihaili tämän kauneutta. Antinous hukkui vuonna 130. Keisari perusti Egyptiin Antinopolis-kaupungin ja valmistutti Antinouksen kuvapatsaita, joita lähetettiin ympäri valtakuntaa. Keisari syntyi 24.1.76.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.