Tapahtui 26. toukokuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Minna, Vilma, Vilhelmiina
  • 2009 Ranneliike.netin taustayhdistyksen nimenmuutos tuli voimaan kun yhdistyksen nimi Sateenkaariyhteisöt ry muutettiin yhdistysrekisterissä. Aluksi keväällä 2003 perustetun yhdistyksen nimi oli ranneliike ry. Ranneliike.net avautui syksyllä 2001.
  • 1991 Setan hallitus ilmoitti kannanotossaan, että se ei tue lapsen ja aikuisen seksuaalisuhteen laillistamista. Sitä ennen Seta-lehdessä oli useita kirjoituksia, joissa kirjoittajat perustelivat pedofilian hyväksymistä.
  • 1984 Berliinin kaupunginmuseossa avautui mahdollisesti ensimmäinen eurooppalainen homojen ja lesbojen elämää kuvaava näyttely "Eldorado". Näyttelyaineisto kuvasi homo- ja lesboelämää vuosina 1850-1950. Helsingin Sanomissa oli Max Randin kirjoittama lähes koko sivun laajuinen arviointi näyttelystä 9.6.1984.
  • 1932 Monsieur Mosse eli Raimo Jääskeläinen syntyi Helsingin pitäjässä. Hän tuli näkyvästi kaapista 1971 ja oli ehkä Suomen ensimmäinen julkihomo. Ammatti oli parturi-kampaaja ja maskeeraaja. Hän esiintyi paljon Hymyn skandaalijutuissa, ja paljasti homojen elämää. Kuuluisa oli esim. Mossen kultainen shampanjavispilä. Hän kuoli 22.7.1992 sydänleikkauksen jälkeen.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.