Tapahtui 15. toukokuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Sofia, Sonja, Sohvi
  • 2009 Suomen adoptiolain muutos hyväksyttiin eduskunnassa. Lain mukaan "sisäinen" adoptio on mahdollinen myös sateenkaariperheessä, eli rekisteröidyssä parisuhteessa elävä ei-biologinen vanhempi voi virallisesti tulla puolisonsa biologisen lapsen vanhemmaksi. Laki astuu voimaan 1.9.2009.
  • 1897 Saksalainen seksuaalitieteilijä Magnus Hirschfeld perusti "Tieteellis-humanitaarisen komitean" (WhK), joka oli luultavasti ensimmäinen järjestö, joka ajoi homoseksuaalisuuden rangaistavuuden lopettamista. Hirschfeld kirjoitti paljon homoseksuaalisuudesta ja haastateli kirjaansa varten mm. suomalaista jääkäriliikkeen nokkamiestä Fritz Wetterhofia Helsingin homoelämästä. Natsien tultua valtaan Hirschfeld oli ulkomailla eikä koskaan enää palannut Saksaan. Hän syntyi 14.5.1868 Pommerissa ja kuoli 14.5.1935 Nizzassa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.