Tapahtui 15. maaliskuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Risto
  • 2001 Portugalissa siviilivihkimys laajennettiin koskemaan samaa sukupuolta olevia pareja. Samaa sukupuolta olevat parit saavat samat oikeudet kuin heteroparit oltuaan yhdessä kaksi vuotta. Vuodesta 2006 alkaen Portugalissa samaa sukupuolta olevat parit ovat olleet samassa asemassa kuin heteroparit maahanmuuttoasioissa ja julkisen alan työntekijä saa halutessaan kumppanilleen terveyspalvelut kauttaan. Myös kotiväkivalta tuomitaan samalla tavalla kuin heteroliitoissa.
  • 1968 Vuonna 1968 Orange Countyssa (USA) asuva mies menetti kotinsa ja autovakuutuksensa, kun hän takapihallaan suuteli toista miestä. Naapuri näki ja teki ilmoituksen. Samalta ajalta on Reino Paasilinnan tv-dokumentti "Viimeisellä rannalla", jossa homomies kertoo, ettei hän saanut Suomessa ajokorttia, koska on homo (03.12.1967).
  • 1907 Zarah Leander syntyi. Hän kuoli vuonna 1981 Tukholmassa. Hänet tunnettiin näyttelijänä ja laulajana. Toisen maailmansodan aikaan hän oli suuri filmitähti Saksassa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyviä vuotuisia merkkipäiviä esitellään Pride ja hlbti-vapautusliike -sivulla.