Tapahtui 5. helmikuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Asser
  • 2012 Presidentin vaalin toisella kierroksella Pekka Haavisto (37,4%) jäi toiseksi Sauli Niinistölle (62,6%). Avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut Haavisto sai kuitenkin yli miljoona ääntä.
  • 2006 Asser Stenbäck kuoli. Hän oli pappi, psykiatrian erikoislääkäri ja Kristillisen liiton kansanedustaja. Hän toimi aktiivisesti suomalaista homoliikettä vastaan. Hän syntyi Kälviällä 10.4.1913.
  • 1917 Vivica Bandler syntyi Helsingissä. Hän oli agrologi, teattterinohjaaja ja teatterijohtaja. Hän työskenteli mm. Ranskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Hän johti Lilla Teaternia 1955-1967. Hänen isänsä oli kaupunginjohtaja Erik von Frenckell. Lesboutensa hän paljasti elämänkertateoksessaan "Vastaanottaja tuntematon". Hän kuoli 30.7.2004.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.