Tapahtui 9. joulukuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Anna, Anne, Anni, Anu
  • 2005 Brokeback Mountain -elokuvan ensi-ilta USA:ssa. Ang Leen ohjaama elokuva on palkittu mm. neljällä Golden Globella, Kultaisella leijonalla, neljällä Baftalla ja kolmella Oscarilla. Elokuva kertoo kahdesta nuorukaisesta, jotka pääsevät kesäksi 1963 kesätöihin lammasfarmille, rakastuvat ja joutuvat tahoillaan naimisiin, mutta tapaavat toisiaan vuosittain nuoruuden maisemissa.
  • 2004 Uusi-Seelanti hyväksyi parisuhdelain (Civil Union Bill) samaa ja eri sukupuolta oleville pareille. Laki astui voimaan 26.4.2005.Lain myötä kaikki parit (avioliitto, rekisteröidyt parisuhteet, de facto -parit) ovat tasavertaisia lain edessä. Edut ja velvollisuudet vaikuttavat myös maahanmuuttoon, lähiomaisstatukseen, sosiaalihuoltoon, yhteiseen omaisuuteen jne.
  • 1946 16 entistä SS-lääkäriä ja tiedemiestä tuomittiin sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä Nürnbergissä. Heistä 7 hirtettiin ihmiskokeiden vuoksi, mukana tunnetuin eli Hitlerin henkilääkäri Karl Brandt. Buchenwaldin lääkäri Waldemar Hoven tuomittiin kuolemaan. Buchenwaldin ja Neuengammen tanskalainen lääkäri Carl Vaernet pääsi pakenemaan Argentiinaan, mistä Peter Tachell löysi hänen hautansa 1998. Tuskallisia ihmiskokeita oli tehty mm. homoseksuaaleilla.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyviä vuotuisia merkkipäiviä esitellään Pride ja hlbti-vapautusliike -sivulla.