Tapahtui 9. marraskuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Teuvo
  • 2006 Mexico City salli siviililiitot homoille. Nämä liitot eivät ole aivan yhdenvertaiset heteroparien vastaavien kanssa ja liitot eivät päde Mexico Cityn ulkopuolisilla alueilla. 11.1.2007 Mexicon pohjoinen osavaltio, Coahuila, otti saman lain käyttöönsä. Ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pari vihittiin 31.1.2007 Saltillossa, Coahuilassa. Naispari Karina Almaguer ja Karla Lopez olivat ensimmäiset Meksikossa vihityt.
  • 1942 Amerikkalainen muotisuunnittelija Calvin Klein syntyi Bronxissa.
  • 1938 Natsien juutalaisiin kohdistama väkivaltainen "kristalliyö" Saksassa. Natsivalta kohdisti julmuuksia myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia, erityisesti homomiehiä, kohtaan.
  • 1905 Saksalainen kirjailija ja kabarettitaiteilija Erika Mann syntyi Münchenissä. Hän oli Thomas Mannin tytär. Hän suhtautui hyvin vapaamielisesti homouteen ja lesbouteen 1920- ja 30-luvun Berliinissä. Natsien tultua valtaan hän pakeni maasta. Hän kuoli 27.8.1969 Zürichissä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyviä vuotuisia merkkipäiviä esitellään Pride ja hlbti-vapautusliike -sivulla.