Tapahtui 22. marraskuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Silja, Selja
  • 1993 Dolly Parton kielsi hänen lesbisyydestään liikkuneet huhut. Myöhemmin Parton on ottanut kantaa syrjintää vastaan.
  • 1960 Tim Cook syntyi. Applen johtajaksi noussut Cook vahvisti syksyllä 2014 julkisen salaisuuden - homoseksuaalisuutensa. Hän on ensimmäisiä avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertoineita kansainvälisen jättiyrityksen johtajia.
  • 1944 Valokuvaaja Robert Mapplethorpe syntyi. Hänet tunnettiin mustavalkoisista taidekuvista, joissa aiheina olivat usein kukat ja alastomat miehet. Muotokuvissa nähtiin hänen tuntemiaan ihmisiä - monia kuuluisuuksia, kuten esimerkiksi Andy Warhol, Deborah Harry, Richard Gere ja Patti Smith. Hänen kuvissaan oli myös sadomasokistisia aiheita. Mapplethorpe on kertonut ihailleensa Tom of Finlandin töitä ja pyrki järjestämään hänelle galleriatiloja kaupungista. Mapplethorpen töiden sisältö herätti paheksuntaa monissa uskonnollisissa ja konservatiivisissä tahoissa. Hän kuoli aidsiin vuonna 1989.
  • 1913 Englantilainen säveltäjä Benjamin Britten syntyi Suffolkissa. Suurelle yleisölle hänen homoutensa tuli tietoon 1990-luvulla palkitusta tv-dokumentista, jossa hän kertoi mm. elmänkumppanistaan tenori Peter Pearsista. Hän kuoli 4.12.1976 sydänleikkaukseen.
  • 1896 Ranskalainen kirjailija André Gide syntyi Pariisissa. Vaikka hän oli naimissa, hänellä oli monia homorakkaussuhteita. Hän kuoli 19.2.1951.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.